Dünya Sağlık Örgütü’nden hayati uyarı: Gençler aldanmayın

Dünya Sağlık Örgütü’nden hayati uyarı: Gençler aldanmayın

Dünya Sağlık Örgütü, “Gençler koronavirüsü hafif atlatıyor” düşüncesinin çok yanlış olduğunu bildirdi. Açıklamada, “30’lu yaşlarındaki Kovid-19 hastaları yoğun bakımda tedavi görebiliyor hatta ölüyor” denildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) genel bir ifade olan “gençler koronavirüsü hafif atlatıyor” düşüncesinin çok yanlış olduğuna dair bir açıklamada bulundu. DSÖ’den yapılan açıklamada, dünya genelinde 30’lu, 40’lı ve 50’li yaşlarındaki kişilerin de kronik sağlık sorunları olmamasına rağmen, koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi görebildiği hatta ölebildiği ifadesine yer verildi.

50 yaşın altında

DSÖ üst düzeyde acil durum uzmanı Mike Ryan, önceki gün İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlediği basın toplantısında, Kore’de koronavirüs nedeniyle ölen her altı kişiden birinin 60 yaşın altında olduğunu belirtti. İtalya’da ise son 6 hafta içinde, yoğun bakım ünitelerinde yatan hastaların en az yüzde 10 ila yüzde 15’inin 50 yaşın altında olduğunu vurgulayan Ryan, kronik hastalığı olmamasına rağmen gençlerin neden öldüğünü ise henüz bilmediklerini söyledi. Ryan, “Koronavirüs gençler için de yaşlılar kadar tehlikeli. Tüm dünya kendini hastalığın hafif olduğuna ikna etmeye çalışıyor ancak bu düşünce yanlış” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.