Dünya Sağlık Örgütü Gine’ye ebola aşısı gönderecek

Dünya Sağlık Örgütü Gine’ye ebola aşısı gönderecek

Dünya Sağlık Örgütü Afrika Direktörü Dr. Matshidiso Moeti, Gine’de yayılan ebola virüsü ile mücadele kapsamında 11 bin doz aşı gönderileceğini açıkladı.

Moeti, İsviçre’nin Cenevre kentinde hazırlanan 11 bin doz aşının gelecek hafta sonuna kadar Gine’ye ulaştırılacağını söyledi.

Ayrıca 8 bin 600 doz aşının da ABD’den gönderileceğini belirten Moeti, aşılama kampanyasının pazartesi gününden itibaren başlayabileceğini ifade etti.

Moeti, “Coronavirus salgınının devam ettiği bu ortamda, kollektif ve hızlı bir şekilde harekete geçmemiz, ebolanın kontrolsüz yayılışını önleme konusunda çok önemli.” dedi.

Son haftalarda Gine ve Kongo’da ortaya çıkan yeni ebola vakalarından sonra, Dünya Sağlık Örgütü, 6 Afrika ülkesine yüksek alarma durumuna geçme çağrısında bulunmuştu.

Ebola nedeniyle 6 kişinin öldüğü ve 125 vakanın bulunduğu Gine'de, 13 Şubat'ta ebola salgını ilan edilmişti. Gine'de 2016'dan bu yana ebola kaynaklı ölüm kayda geçmemişti.

Bir tür kanamalı ateşe yol açan ebola virüsü, ilk kez 1976'da Sudan'ın Nzara ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Yambuku kentlerinde eş zamanlı salgınlarla ortaya çıkmıştı. Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki salgın, Ebola Nehri yakınında bir köyde başladığı için hastalığa bu nehrin ismi verilmişti.

Ebola virüsü, Aralık 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017 yıllarında görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaşmış ve hastaların 11 binden fazlası ölmüştü.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.