Dünya Sağlık Örgütü aşı üreticilerini mutasyonları dikkate almaya çağırdı

Dünya Sağlık Örgütü aşı üreticilerini mutasyonları dikkate almaya çağırdı

İngiliz-İsveç ortaklığındaki AstraZeneca aşısının Güney Afrika'daki uygulamasının durdurulmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) inceleme başlattı.

Güney Afrika'da uygulaması durdurulan AstraZeneca aşısı, aşıların mutasyonlar üzerindeki etkinliğiyle ilgili endişeye neden olurken, DSÖ’den, aşı üreticilerine dikkat çekici bir uyarı geldi.

DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada "Bu her halükârda endişe verici bir haber. Bu gelişme, aşıların hızlıca üretilip insanlara ulaştırılmak zorunda kalındığını gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

Ghebreyesus "Virüslerin mutasyona uğradığını biliyoruz. Ve aşıların etkili olabilmeleri için mutasyonlara uyumlu hale getirilmesi gerektiğini de biliyoruz" dedi.  

Ülkelere yeni ortaya çıkarılan her tür mutasyonu DSÖ'ye bildirmeleri çağrısı yapan Genel Sekreter, gelişmeleri ancak bu şekilde takip edebileceklerini ve tepki verebileceklerini söyledi.

AstraZeneca'nın aşısı fiyatının uygun olması ve kolay depolanabilmesi nedeniyle gelişmekte olan ülkelerdeki aşılama programları için umut kaynağı olmuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.