Dünya öğrencileri Hutbe-i Şamiye'yi müzakere etti

Dünya öğrencileri Hutbe-i Şamiye'yi müzakere etti

30 ülkeden 130 öğrenci biraraya geldi

Risale Haber-Haber Merkezi

Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneği “Ben Değil, Biz” sloganıyla 30 ülkeden 130 öğrenci ile Afyonkarahisar’da 2. Hayrat Gençlik Forumu’nu icra etti.

Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleri ve Hayrat Vakfı Temsilciliği işbirliğiyle 10 Şubat’ta Hilal Termal’de başlayan forum Türkiye’nin farklı vilayetlerinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimi görmekte olan uluslararası öğrencilerin birbiriyle kaynaşmasına ve manevi değerlerimiz üzerine bir dizi çalışmalar yapmasına zemin hazırladı.

5 gün boyunca termalin sunduğu imkânlardan istifade edip dinlenme ve tazelenme imkânı bulan gençler eğitim ve kültür sahasında mütahassıs konuşmacılardan muhtelif konularda tebliğler dinledi.

Hayrat Vakfı Afyonkarahisar Temsilcisi, Mesut Hızarcı forumun ilk oturumunda ‘İstikametli Bir Gençlik’ isimli çalışması ile öğrencilerin karşısına çıktı.

İkinci günkü oturumda ‘Allah’a İman ve Marifetullah’ konulu bir tebliğ sunan İlahiyatçı-Yazar Muhlis Körpe, Risale-i Nur’un ehemmiyetine ve kullandığı güçlü delillere temas etti.

Ertesi gün yapılan ilk oturumda Hayrat Vakfı Genel Yayın Yönetmeni Metin Uçar İslam Dünyası’nın içinde bulunduğu durumlara ve bizim yapabileceklerimize dikkat çekerken, ikinci oturumda Hayrat Vakfı Bursa Temsilcisi, Dr. Muhammed Bostan ‘Nefis ve Malını Allah’a Satmak’ konulu bir konuşma yaptı.

Cumartesi günü yapılan oturumda Hayrat Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Bülent Güner ‘En Bahtiyar İnsan’ modeli üzerinde durdu.

Forumun son oturumunda ise Tarihçi-Yazar Said Yavuz ‘Fedakârlık Ruhu’ mevzusunu işledi.

Forum oturumlarının yanı sıra, öğrenciler Bediüzzaman Said Nursi Hz.’nin 1911 tarihinde Şam’da, Emevi Camii’nde, irad ettiği meşhur Hutbe-i Şamiye ve İlahiyatçı-Yazar İdris Tüzün’ün Hizmetkâr Liderlik Modeli isimli eseri üzerine gruplar halinde okumalar yapıp birbirleriyle fikir alışverişinde bulundular.

Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Hatice Özkal ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Bey de programa iştirak ederek öğrencilere hitap ettiler.

İstişari toplantıların yapılıp hedeflerin konuşulduğu, yeni plan ve programlara vesile olan 2. Hayrat Gençlik forumu 14 Şubat’ta sona erdi.

Uluslararası öğrenciler bulundukları vilayetlere katılım belgeleri ile döndüler.


Kaynak: RisaleHaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum