Dünya Müslüman Alimler Birliği: Afganistan'daki savaş bitsin artık!

Dünya Müslüman Alimler Birliği: Afganistan'daki savaş bitsin artık!

Dünya Müslüman Alimler Birliği (IUMS), tüm Müslüman alimleri Afganistan'daki çatışmayı sona erdirmek ve halkının güvenliğini sağlamak için çalışmaya çağırdı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği (IUMS), yayımladığı açıklamada Afganistan'da kan dökülmesini kınayarak "tüm akademisyenleri ve entelektüelleri, kan dökülmesine son vermeye ve Afgan halkı için istikrar ve güvenliği sağlamaya" çağırdıklarını duyurdu.

IUMS ayrıca, Afganistan'daki bilim adamlarının ve entelektüellerin sistematik olarak hedef alınmasını şiddetle kınadı. Alimler Birliği, tüm din bilginlerini ve aydınları, kan dökülmesini durdurmaya, Afgan halkı için istikrar ve güvenlik sağlamaya yardımcı olmak için çaba göstermeye çağırdı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği ayrıca, masum sivillerin öldürülmesinin İslami yasalar, gelenekler ve uluslararası yasalarca yasak olduğunun altını çizerek "din bilginlerine, aydınlara, fikir sahiplerine ve muhaliflere yönelik her türlü şiddet, suikast ve terörizmi kınadığını" vurguladı.

Açıklama, Afgan Cumhuriyeti barış görüşmeleri ekibinin Ahmed Er-Raysuni de dahil olmak üzere Katar'daki IUMS liderleriyle görüşmesinden birkaç gün sonra geldi.

IUMS, acil ateşkes çağrısı yaptı ve bunu dini bir yükümlülük olarak nitelendirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.