Dünya, Hz. Muhammed’in (asm) adalet ve merhametinin filmini çekecek

Dünya, Hz. Muhammed’in (asm) adalet ve merhametinin filmini çekecek

Çekmeköy Belediyesi Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Hz Muhammed’in(asm) merhamet ve adaletini konu alan kısa filmler yarışacak.

Her dinden, her ülkeden katılımın olacağı yarışmanın jüri koltuğunda ise Türkiye, İran Filistin, ve Bosna Sinemasının önemli yönetmenleri oturacak. 

Dünya, Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası kısa film yarışmasında merhamet ve Adaletin filmini çekecek. Hz. Muhammed’in (asm) örnek hayatını konu alacak kısa film yarışmasının jüri koltuğunda ise Başarılı projelerde imzası olan Osman Sınav, Hasan Ali Yıldırım, Faysal Soysal, Mehmet Özgür, İranlı Yönetmen Mecit Mecidi Bosna’dan Yönetmen Şahin Sisic Filistin’den Yönetmen Hani Ebu Esad yer alacak

AMAÇ MERHAMET VE ADALETİN GÖNÜLLERDE YER ETMESİ

Her ülkeden her dinden kişilerin katılım sağlayacağı projede Hz. Muhammed’in (asm) merhamet ve adalet duygusunun gönüllerde yer etmesi amaçlanıyor. Hz. Muhammed’i (asm) konu alan filmlerin sayısının yok denecek kadar az olması nedeniyle proje örnek bir proje niteliği taşıyor. Cevahir Otel’de tanıtımı yapılan projenin lansman toplantısına Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları ve jüriye yer alan ünlü yönetmenlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

"HERKESİN KATILACAĞI BİR PROJE"

Herkesin katılım sağlayacağı bir yarışma yapmak istediklerini belirten Başkan Ahmet Poyraz, Çalışma arkadaşlarımızla kısa bir film yarışması düzenledik. Jüri koltuğunda uluslar arası yönetmenler var. Günümüzde ne kadar çok adalete ve merhamete ihtiyaç duyduğumuz bir ortamdayız. Adete gözyaşının aktığı bir ortamda Alah’ın Resulünün merhamet ve adaletini anlatabilme adına böyle bir yarışma organize ettik. Ben inanıyorum ki önümüzdeki süreçlerde güzel neticeler alacağımız bir süreç olacak bu. Çünkü burada sınır yok, yaş yok. Katılmak isteyen herkes bu yarışmaya katılabilir. Bu proje cumhurbaşkanımızın himayesinde düşündüğümüz bir proje. Cumhurbaşkanımızın da katılımı ile finali Mayıs Ayı içerisinde yapacağız” şeklinde konuştu.

"PROJE İSLAMIN DOĞRU ANLAŞILMASINI SAĞLAYACAK"

Projenin İslam’ı dünyaya doğru yansıtmak adına önemli bir proje olduğuna dikkat çeken İranlı Yönetmen Mecid Mecidi,” İslam dünyasını ele aldığımızda Peygamber Efendimiz yada İslam tarihi ile ilgili ciddi anlamda çalışmaların olmadığını görüyoruz. Bu anlamda bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Dünyada İslam’la ilgili kötü tasavvurlar var. Şiddet ve terörle nitelendiriliyor. Bunun yeniden ele alınması ve düzeltilmesi gerekiyor. Bu anlamda sanat büyük imkanlar sunuyor. Bunu üzülerek söylüyorum şiddetle, terörle ve daha aşırı gelebilecek şekilde ortaya koyanlar İslam’dan hiçbir şekilde haberdar değiller ve hakiki İslam’ın gerçekliğini gölgeleyip kötülüyorlar” dedi.

İRANLI YÖNETMEN'İN FİLMİ TÜRKİYE'DE GÖSTERİLECEK

Hz. Muhammed’i (asm) anlatacak film sayısının yok denecek kadar az olduğunu belirten Mecidi,” Hz. İsa ile ilgili bugüne kadar 200 tane sinema çalışması yapılmış tabi ki bununla ilgili kısa film ve belgeselleri hesaba katmıyoruz. Hz. Musa’nın hayatı ile ilgili bugüne kadar 120 tane film yapılmış. Buda ile ilgili bugüne kadar 42 adet sinema filmi yapılmış. Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber için sadece 42 yıl önce bir film yapılmış. Rahmetli Mustafa Akat tarafından Ve benim 7 yıldır üzerinde çalıştığım Peygamber Efendimizin çocukluğunu konu alan bir filmim bitmiş durumda 2 ay sonra Türkiye’de de izleyici ile buluşacak” ifadelerini kullandı.

"PROJEDEN HEYECAN VERİCİ GÜZEL İŞLER ÇIKABİLİR"

Kısa Film Projesinde heyecan verici güzel işler çıkabileceğini söyleyen Usta Yönetmen Osman Sınav ,” Bazen gençlerden güzel işler çıkıyor. Kısa bir süre önce Konya’da Bir Hadis ir Film” diye bir kısa film yarışmasında jüri başkanlığı yaptım. Umudum yoktu açıkçası, bu tür büyük adı çok büyük çünkü bunu kısa bir filme sığdıracak insan algısı, çok zor bir şey. Bunun akademik çalışmaları yapılmadı bu konuda bilgili değiliz. Daha basit bir insan hikayesini bile algılayıp yapamıyoruz derken beni şaşırtan 3 tane film çıktı ki çok çok heyecanlandım. İnşallah bu kısa film yarışmasından da heyecanlı sonuçlar alırız” diye konuştu.

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinen Sınav,” Modern dünya diyoruz ya nasıl bir modern dünya bu hiçbir dönemde kan ve göz yaşı bu kadar merhametsizce yapılmadı. Artık füzeler neredeyse kameralar orada naklen savaş izliyoruz. Müslümanların üzerine yağdırılan bombalar biz her gün naklen izliyoruz” dedi.
Yarışma sonunda birinciye 30 bin TL, 2'inciye 20 Bin TL, 3'üncüye 15 bin TL.4'üncüden sonraki 16 filme 2 bin TL mansiyon ödülü verilecek. Yarışmaya başvurular ise 10 Aralık, 2015- 8 Nisan 2016 tarihlerinde yapılabilecek.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.