Dünya Genelinde Robotların Sayısı Rekor Seviyeye Ulaştı

Dünya Genelinde Robotların Sayısı Rekor Seviyeye Ulaştı

Dünyada her geçen gün robot sayısı artış gösteriyor. Endüstriyel alanlar başta olmak üzere neredeyse her sektör artık robotların desteğini alıyor.

Uluslararası Robotik Federasyonu 2020 raporunda dünya genelindeki fabrikalarda 2.7 milyon robot çalıştığı yer aldı.

Koronavirüs salgınıyla birlikte temassız teknolojiler önem kazandığı için otomasyon sistemleri ve robotlara olan ilgi bir seviye daha yükseldi.

Geçtiğimiz yıla oranla fabrikalarda kullanılan robot sayısı yüzde 12 artış gösterdi ve dünya genelinde 373 bin robot satışı gerçekleşti.

Uluslararası Robotik Federasyonu 2020 raporuna göre satışı yapılan robotların büyük çoğunluğu ABD, Çin ve Japonya’ya gerçekleşti.

Sanayide robot kullanımındaysa Singapur zirvede yer alıyor. Güney Kore ise ikinci sırada.

Singapur’da 10 bin işçi başına 918 robot düşerken Almanya’da bu sayı 346’ya, Fransa’da ise 17 robota kadar gerileyebiliyor.

Robot kullanımı özellikle otomotiv ve elektrikle ilgili sektörlerde yoğunluk gösteriyor. En düşük robot kullanımı raporlara göre yiyecek sektörü olarak belirtilmiş.

Ülkemizde de robot kullanımı özellikle otomotiv sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarda yoğun. Türkiye'de toplamda30 bin adet endüstriyel robot bulunuyor.

Önümüzdeki yıllarda iş kollarının robotların eline geçmesiyle bazı meslekler yok olabileceği yönünde görüşler bulunuyor. 

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.