Dünya genelinde Android-iOS kullanım oranları açıklandı

Dünya genelinde Android-iOS kullanım oranları açıklandı

Statista, hem dünya genelinde hem de ülkelere göre Android-iOS kullanım oranlarını açıkladı. Android, yüzde 87 ile açık ara en popüler mobil işletim sistemi olurken; iOS, yüzde 13'te kaldı.

Uzak geçmişte, telefonların henüz ‘akıllanmadığı’ dönemde neredeyse tüm üreticiler kendi mobil işletim sistemlerine sahipti. Bugün ise tüm akıllı telefon pazarı iki işletim sistemine kalmış durumda; Android ve iOS. Peki hangi işletim sistemi daha fazla tercih ediliyor hiç düşündünüz mü?

Almanya merkezli pazar araştırma portalı Statista, yayınladığı veriler ile hangi mobil işletim sisteminin daha popüler olduğunu ortaya koydu. Statista’nın 2014'ten günümüze kadar mobil işletim sistemlerinin pazar paylarını gösterdiği grafiğe göre Android işletim sistemi, yüzde 87 pazar payıyla yüzde 13 pazar payına sahip iOS’u ezip geçmiş durumda.

Statista’nın ülkelere göre mobil işletim sistemi pazar payı verilerine baktığımızda, iOS’in sadece Japonya ve ABD’de Android’den daha fazla kullanıldığını görüyoruz. Özellikle Hindistan, Nijerya, Brezilya gibi pazarlarda ise Android’in ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Android’in belki de Android'in en yüksek pazar payına sahip olduğu ülke olan Hindistan’da iOS kullanım oranı yüzde 3’e kadar düşüyor. 

Tahmin edebileceğiniz gibi iOS ile Android arasındaki bu büyük pazar payı farkı, iOS işletim sistemli tek akıllı telefon olan iPhone’ların fiyatından kaynaklanıyor. ABD, Japonya, Birleşik Krallık gibi gelişmiş ekonomilerde iOS, yüksek pazar payına ulaşmayı başarırken; özellikle Hindistan, Çin gibi büyük ancak ithalat vergilerinin yüksek olduğu pazarlarda iOS kullanım oranı oldukça düşüyor.

webtekno

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.