Dünya dönüyor!

Dünya; dünyanın sizin çiftliğiniz olmadığını gösterdi. Evet kuvvet haktadır dedirtti.

Muhtemelen kininizden çatlamak üzeresiniz. Parmaklarınızı yeseniz de, hamburger yeseniz de; unutulmaz bir şamar yediniz!

Bu psikolojik kırılma ile bundan sonra zor ayakta durursunuz; zor günler sizi bekliyor, varlık sorunu ile karşı karşıyasınız!

Oyuna giden kendi oyununda boğulur böyle. Yaşanan küresel 15 Temmuz değil midir? 15 Temmuz yerel direniş, 21 Aralık küresel haykırış. Yüz yıllık muhteşem hüznün haykırışı!

Aralıkta Osmanlı eline geçen Kudüs, Aralık'ta düştü ve yine Aralık'ta birilerin tosladığı duvar oldu. Artık ABD'nin de bir ağlama duvarı var!

Ağlayın durun; durun ağlayın! Kim tutar sizi; düşüşten kim kurtarır! Milenyum miladı; 21 Aralık'ta en uzun gecede geldi!

Yanlış hesap Bağdat'tan dönmedi Kudüs'e çarptı! Titanik kurtarılır bir gemi değil artık; kaçan kurtulur!

Eski dünya öldü; yeni dunya doğudan doğmak üzere; buna hazır mıyız? Bahara hazır olunursa bereket devşirilir; iyi tohum zamanında toprağa atılırsa hasat sevinci yaşanır.

Bilmem BM, BM olalı böyle oylama gördü mu? Görünen, dünya köle değil hür olmak istiyor. 

Yaşadığımız toprakların önemi ve gönül coğrafyasındaki etkinliğimiz; evet yeni dünyada yerimiz büyük olacak. Tohum yetiştirmeye devam; yetişmiş insan her devirde elzem ihtiyaçtır.

Hakikatin yanında olan güçlüdür ve kurtuluşa erendir. Eller kaos kafaya kalktı ve şamarı indirdi; şımarmış azgın firavunun yüzü kızardı, ensesi karardı, sersemledi, sarardı!

Günler böyle Hakkın sahibi tarafından döndürülür; bir yanda akşam olurken diğer yanda sabah; bir yanda kış başlarken diğer yanda bahar başlar.

Dünya dönüyor; bu dönüş iyiye, doğruya, güzele olması duasıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum