Dünya birincisi KBÜ robotlarından gösteri

Dünya birincisi KBÜ robotlarından gösteri

Karabük Üniversitesi Robot Kulübünün Tokyo'da düzenlenen yarışmada dünya birinciliğini elde eden robotları hünerlerini sergiledi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da 27'incisi düzenlenen "Japon Sumo Robot Turnuvası 2015"te dünya birincisi olan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Robot Kulübünün robotları gösteri sundu.

Kulüp Başkanı Yusuf Karabacak, akademik danışman Prof. Dr. Raif Bayır, takım kaptanı araştırma görevlisi Tuncay Soylu ve öğrencilerden Süleyman Ceven, Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret etti.

Kulübün başarısından duyduğu mutluluğu dile getiren ve rektör olarak her zaman kaliteye önem verdiğini belirten Polat, "Öğrencilerimizin yüreklerine, ellerine sağlık. Öğrenci ve hoca kalitesiyle adından söz ettiren bir üniversite olmak istiyoruz. 4 yıl boyunca tamamıyla yapacağımız iş kaliteyle ilgili olacak. Öğrencilerimizin Japanyo'ya gidip bu ödülü almaları bizi onore etti. Elde etmiş oldukları başarının Türkiye'deki karşılığı başpehlivanlıktır" diye konuştu.

Karabacak da üniversitede aynı zamanda yüksek lisans öğrencisi olduğunu vurgulayarak "Yarışmada toplam 5 maç yaptık. Namağlup olarak birinci olduk. Orada bizim başpehlivanlık değerinde olan 'yokozuna' ödülü verildi" ifadesini kullandı.

AA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.