Dünya Bankasından Myanmar'a faizsiz kredi

Dünya Bankasından Myanmar'a faizsiz kredi

Dünya Bankası ile Myanmar hükümeti arasında 400 milyon dolarlık faizsiz borç anlaşması imzalandı.

Myanmar Times’ın haberine göre, ülkenin ihtiyaç duyduğu elektrik ihtiyacını karşılamaya yönelik projelerde kullanılmak üzere Dünya Bankası ile Myanmar hükümeti arasında imzalanan 400 milyon dolarlık faizsiz borç anlaşması bu yıl uygulamaya geçecek.

Anlaşmaya göre, 32 yıl süreli söz konusu fon Myanmar Ulusal Elektrik Plânlama kurumunca kullanılacak. Hayata geçirilecek projelerle 2021 yılına kadar toplam 1,2 milyon ailenin elektrik hizmetine kavuşması hedefleniyor.

Dünya Bankası Güneydoğu Asya Müdürü Ulrich Zachau yaptığı açıklamada, bu fonun öncelikle okullar ve kliniklere elektrik hizmetinin ulaştırılması amacıyla kullanılacağını kaydetti.

Myanmar’da hükümet 2030 yılına kadar ülkenin her yanında elektrik hizmetini ulaştırmayı hedefliyor. Bunun için 5,8 milyar dolarlık yatırım gerekiyor.

Hükümetin alt yapı yatırımı öncelikleri arasında köy ve kasabalara elektrik getirmek bulunuyor. Bununla birlikte ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla önemli bir yatırım fonuna ihtiyaç duyuluyor.

Myanmar dünya sıralamasında elektrik tüketimi en düşük ülkeler arasında bulunuyor. Ülkenin toplam nüfusunun yüzde 70’i, kırsal bölge halkının ise yüzde 84’ü elektrik kullanımından mahrum.

(AA)

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.