Down sendromlu Erat Surluların gözbebeği

Down sendromlu Erat Surluların gözbebeği

Diyarbakır'da terör saldırılarının ardından huzurun tesis edildiği Sur ilçesinde yaşayan down sendromlu Yusuf Erat, sempatik tavırları ve pozitif enerjisiyle ilçede çok seviliyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan terör mağduru down sendromlu Yusuf Erat (20) sempatik tavırları ve pozitif enerjisiyle esnaf ile ilçe sakinlerinin gözbebeği oldu.

Diyarbakır'da geçen yıl terör saldırıları evlerini terk etmek zorunda kalan Erat ve ailesi de Sur'daki çok sayıda vatandaş gibi güvenlik güçlerince yürütülen operasyonla terörden temizlenen ilçeye ve yuvalarına geri döndü.

Konuşamamasına rağmen beden diliyle iletişime geçerek ilçe sakinleri ile güçlü bir bağ kuran Erat, günün büyük bir bölümünü vatandaşlarla şakalaşarak, oyun oynayarak geçiriyor.

Vatandaşların gönlünü kazanan Erat'ın en büyük arzusu askere gidebilmek.

"Sur'un tamamı Yusuf'u tanıyor ve seviyor"

Baba Muharrem Erat (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sur'un tamamı Yusuf'u tanıyor ve seviyor. Yusuf sanki onların bir parçası olmuş. Sürekli, 'Ne zaman askere gideceğim?' diye soruyor. Aklında sürekli askerlik var, asker selamı veriyor." ifadelerini kullandı.

"Sıkıntılarımızı Yusuf'un pozitif enerjisiyle atlattık"

Sur'da yaşayan vatandaşlardan Ahmet Yakınerek, "Hemen hemen her gün Yusuf ile görüşüyoruz. Sur halkı olarak çok büyük badireler atlattık, maddi ve manevi sıkıntı çektik. Manevi sıkıntılarımızın neredeyse tamamını Yusuf'un yaşama azmi ve pozitif enerjisiyle atlattık." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.