'Dost' şehirler geliyor

'Dost' şehirler geliyor

Türkiye'de şehirlerin 2023 vizyonunun ortaya çıkarılması ve çevre, kadın, sanat, çocuk dostu ile erişebilir şehirler oluşturulması için çalışma başlatıldı.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak kentlerin daha yaşanabilir olması için 5 farklı temada çalışma yaptıklarını söyledi.

Çalışmayla konunun uzmanlarını, bürokrasinin temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini, üniversiteleri aynı masada topladıklarını belirten Karaaslan, şunları belirtti:

"Onlarla birlikte geleceğin şehircilik vizyonunu oluşturacak çalışmayı yapıyoruz. Bu anlamda çevre dostu şehirler, kadın dostu şehirler, erişebilir şehirler, sanat dostu şehirler ve çocuk dostu şehirler noktasında önemli konulara imza attık. Türkiye'de hakikaten bu anlamda yapılan çalışmaları çok önemsiyoruz. Biz artık bir yapıyı yaptığımızda sadece oranın ne kadar başarılı olduğuna değil, ne kadar çocuk dostu, çevre ile doğayla dost uygulamalara sahip olduğuna, enerji tasarrufundan, şehir silüetine ne kattığına bakacağız. Yelpazenin bütün katmanlarını değerlendirmek suretiyle yeni bakış açısına sahip olmak gerektiğine inanıyoruz. O yüzden bu çalışmalarımız önemli bir zemin oluşturacak. Bunun üzerine bütün şehirlerin 2023 projesini hayata geçireceğiz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.