Doğuya 1 aylık yağış 4 günde düştü
Meteoroloji Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin son günlerde aldığı yağışları değerlendirdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bir aylık yağışı, son 4 gün içinde aldığı belirtildi.
Kuvvetli yağışların Ağrı, Muş, Bingöl'de su baskınlarına neden olduğunu anımsatan Çağlar, ''Dört günlük periyotta metre kareye Ağrı'da 57, Bitlis'te 86, Hakkari'de 48, Muş'ta 61, Siirt'te 55, Cizre'de 43, Tatvan'da 77, Adana'da 68, Osmaniye'de 57, Bingöl ve Gaziantep'te 33, Malatya'da 26 kilogram yağış düştüğü kaydedildi. Bu oranlar, bu yerlerin uzun yıllar ortalamasında 1 aylık yağış miktarına eşdeğerde'' dedi.
Kuvvetli yağışların Bingöl, Muş, Van, Tatvan, Kars, Ağrı ve Iğdır'da bugün de devam etmesinin beklendiğini belirten Çağlar, yarından itibaren Pazar gününe kadar Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bingöl, Van, Tatvan, Hakkari, Şırnak, Siirt ve Batman'da yağışların hafif olarak süreceğini kaydetti.
haber7
