Doğu'da yüzlerce yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Doğu'da yüzlerce yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle çok sayıda yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 280, Muş'ta 360, Bitlis'te ise 252 olmak üzere toplam 892 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor.

Van'da geceden bu yana etkili olan kar yağışı sonrası kent merkezi beyaza bürünürken, aralıklarla devam eden kar yağışının ardından 280 mahalleyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Yağışın ardından karayolları ve Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolların açılması için çalışmalara başladı.

Öte yandan Erciş İlçe Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde okulların tatil edilmesini kararlaştırdı.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki pansiyonlu ve Yatılı İlköğretim Bölge Okulları hariç diğer okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiğini kaydetti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının cumartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini ve hava sıcaklığınınsa sıfırın altında 15 dereceye kadar düşeceği bildirildi.

- Muş

Muş'ta iki gündür süren kar yağışı nedeniyle merkezdeki okullar ile Muş Alparslan Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okulların bir gün tatil edildiği duyuruldu.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ve engelli vatandaşların bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar yağışı sonucu kentte 360 köy yolu ile ulaşım sağlanamadığını belirtti. Yentür, 45 ekip ve 100 personelle yol açma çalışmalarına başladığını ifade etti.

Şehirlerarası tüm yolların açık olduğunu belirten Karayolları 113. Muş Şube Şefliği yetkilileri ise karla mücadele ekiplerinin sürekli olarak yollarda çalışma yaptığını bildirerek, sürücüleri zincirsiz ve kar lastiği takmadan yola çıkmamaları yönünde uyardı.

- Bitlis

Bitlis'te kar yağışı ve tipi nedeniyle, 252 köy kolu ulaşıma kapandı. İl merkezi ve 3 ilçede ise eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 252 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Açıklamada, köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerince çalışmaların aralıksız yürütüldüğü, acil durumların için de ekiplerin hazır bekletildiği ifade edildi.

Öte yandan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis merkez, Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleriyle bağlı köy okullarında eğitime bir gün ara verildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise il merkezinde kar kalınlığının 33 santimetreyi bulduğunu belirterek, bugün ve yarın yoğun şekilde kar yağışı beklendiğini söyledi.

Kentte hava sıcaklığında 8 ile 10 derece arasında düşüş yaşanacağını vurgulayan Saraç, gündüz hava sıcaklığının sıfırın altında 4, gece ise 15 dereceye kadar düşeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Yoğun kar yağışının nedeniyle, vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Belediye ve karayolları ekipleri, ana artel ve mahalle yollarında karla mücadele çalışması yürütürken, trafiğin güvenli şekilde sağlanması için yollarda görev yapan polis ekipleri de sürücüleri zincir takmaları ve dikkatli olmaları yönünde uyardı.

- Hakkari

Kar yağışının etkisini gösterdiği Hakkari'de kapalı köy yolunun bulunmadığı bildirildi. Kent merkezinde esnaf, iş yerleri önünde biriken karları temizledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.