Doğu’da soğuk hava dondurdu

Doğu’da soğuk hava dondurdu

Doğu Anadolu Bölgesi’nde önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle bin 300 köy yolu ile 323 mezranın yolu ulaşıma kapanırken, aşırı soğuk hava hayatı felç etti.

Sibirya üzerinden gelen ve Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi’nde binden fazla köy yolu ulaşıma kapandı. Erzurum il genelinde 400 köy ile 26 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Bölge illerinde köy yolları kapanan iller ve sayıları şöyle: Ağrı'da 420, Erzincan'da 75, Muş 368, Iğdır 65, Ardahan 56, Kars 38 olmak üzere toplam bin 422 köy yolu kardan kapandı. Erzurum il merkezinde kar kalınlığı 25 santimetre olarak ölçüldü. Palandöken’in yüksek kesimlerinde ise kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu. Erzurum’da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 15 olarak ölçüldü.

SOĞUK HAVA DONDURDU

Aşırı soğukların etkisini artırdığı Erzurum’da mazotlu araçların depoları dondu. Sabah çok sayıda sürücü mazot depoları donan araçlarını çalıştırabilmek için başka araçlardan takviye yardımı aldılar. Bazı vatandaşlar da soğuktan korumak için otomobillerini naylonla kapladılar. 

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.