Doğu'da kış hayatı olumsuz etkiliyor

Doğu'da kış hayatı olumsuz etkiliyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Erzurum ve Erzincan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sistemi etkisindeki bölgede, dün gece en düşük sıcaklık, sıfırın altında 17 dereceyle Erzurum ve Erzincan'da kaydedildi. Hava sıcaklıkları bölgedeki diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 15, Ardahan'da 11, Kars'ta 9, Tunceli'de 5 ve Iğdır'da 2 derece oldu.

Gündüz en yüksek hava sıcaklıklarının Iğdır'da 3, Erzincan'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 4, Erzurum ve Ağrı'da 3, Tunceli'de 1 derece olması beklenen bölgede, havanın bugün az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bölge genelinde, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi oluştuğu, ayrıca gece ile sabah saatlerinde, kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiği uyarısında bulunuldu.

- Kar ulaşımı aksatmaya devam ediyor

Kar yağışının durduğu bölgede, yağışın ulaşıma etkisi devam ediyor. Bölgede kar dolayısıyla Erzurum'da 147, Erzincan'da 110, Tunceli'de 55, Ağrı'da 17, Kars'ta 4 ve Iğdır'da 3 mahalle ve köye halen ulaşım sağlanamıyor.

Kapalı yolların açılması için belediye ve il özel idaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar kalınlıkları, il merkezlerinde Ağrı'da 74, Erzurum'da 37, Kars'ta 36, Ardahan'da 21 ve Erzincan'da 8 santimetre olarak ölçüldü.

Bölgedeki kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları da Erzurum Palandöken'de 184, Erzurum Konaklı'da 160, Sarıkamış Cıbıltepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da 104 santimetre olarak kaydedildi.

- Şehirlerde buzlanma hakim

Bölge genelinde soğuk havanın etkisiyle buzlanma da yaşamı olumsuz etkiliyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bina çatılarında oluşan kar ve buz kütlelerinin, zaman zaman düşmesi tehlike saçtı. Oluşan tehlikeyi önlemek için vatandaşlar bina çatılarında kar ve buz temizliği yaptı. Belediye ekipleri de cadde ve sokaklarda biriken kar kütlelerini, kepçelerle kamyonlara yükleyerek şehir dışına çıkardı.

Soğuk hava ve kar dolayısıyla demiryollarında da ulaşımın güvenle yapılabilmesi ve aksamaması için temizlik çalışması yapıldı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.