Doğu'da işçilerin soğukla mücadelesi

Doğu'da işçilerin soğukla mücadelesi

Çetin kış koşullarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu'da, açık havada çalışmak zorunda olan işçiler, dondurucu soğukla mücadele mücadele etmek zorunda kalıyor.

Bölge illerinden gece hava sıcaklığının sıfırın altında 15-20, günün en yüksek sıcaklığının ise sıfırın altında 5 ila 3 derece arasında seyrettiği Ardahan'da, özel bir telekomünikasyon şirketinin fiberoptik kablo döşeme işinde çalışan işçiler, çalışmalarını dondurucu soğuğa direnerek sürdürmeye çalışıyor.

İşçilerin ekip sorumlusu Hacı Başakçı, soğuk havanın işlerini çok zorlaştırdığını ve çalışma planlarını büyük ölçüde aksattığını söyledi.
 
Aşırı soğuk nedeniyle ellerinde his kaybı oluştuğunu ve çalışamaz hale geldiklerini, bu nedenle sokakta ateş yakarak ellerini ısıtmaya çalıştıklarını anlatan Başakçı, "Çok zor şartlarda çalışıyoruz, bazen iş aksamasın diye açık alanda yaktığımız ateşte sırayla ısınmaya çalışıyoruz ancak çoğu kez sırayla da olmuyor, dayanamadığımız anlar oluyor. Soğuğa rağmen iş yapıyoruz" dedi.
 
Başakçı yaptıkları iş gereği, soğuktan donan ellerini ateşte ısıtmanın da işlerini güçleştirdiğini, çünkü bunun da his kaybına yol açtığını ve soğuk nedeniyle birden fazla zorlukla mücadele etmek zorunda kaldıklarını anlattı.
 
- "Ekipler sadece belli saatlerde çalışabiliyor"

 
Şirket il müdür vekili Ufuk Güzel de soğuk havanın işçilerin çalışmasını oldukça güçleştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
"Sahadaki arkadaşlar çok zor şartlarda işlerini yapıyorlar. El ayak tutmuyor. Elektrik sobası, açık alanda ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar. O da sadece ellerini ısıtmaya yönelik. İşlerini yapmak için bir şekilde ısınmaya çalışıyorlar. Yaptığımız bu çalışma 22 Kasım'a kadar bitmesi gerekirken, soğuklar yüzünden uzadı. Şu an 10 günlük işimiz daha var. Havalar sıcak olsaydı gece gündüz çalışılırdı ancak şu an gündüz bile çalışmak zorlaştı. Ekipler, sadece günün belirli saatinde çalışabiliyorlar. Özellikle akşam ve sabahın erken saatinde çalışma mümkün olmuyor."
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.