Doğu'da gece en düşük sıcaklık Ardahan'da ölçüldü

Doğu'da gece en düşük sıcaklık Ardahan'da ölçüldü

Gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 14 dereceyle Ardahan'da ölçüldüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı devam ediyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 14 dereceyle Ardahan'da ölçüldü. Bölgede kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 14 dereceyle Ardahan'da kaydedildi. Diğer illerde ise hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 13, Erzurum'da 12, Ağrı'da 10, Erzincan'da 8, Iğdır'da 5, Tunceli'de 4 derece oldu.
 
Bölgede havanın durumunun çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Ağrı ve civarında yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus bekleniyor.
 
En yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 3, Iğdır'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzincan'da 1, Erzurum'da 3, Kars ve Ardahan'da 6, Ağrı'da 7 derece olacağı öngörülüyor.
 
Ağrı'da kar kalınlığı 41 santimetreye ulaştı
 
Yağış sonrası şehir merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 41, Erzurum'da 32, Iğdır'da 7, Kars'ta 5, Erzincan'da 4 santimetreye ulaştı. Kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi'nde 85, Palandöken Kayak Merkezi'nde 75, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 21 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde ise 21 santimetre ölçüldü.
 
Vatandaşlar ev ve iş yerleri önünde biriken karları temizledi. Karayolları ve belediye ekipleri cadde ve sokaklarda kar küreme çalışması başlattı.
 
Erzurum'da, kırsal kesimde yer alan 378 mahalle ve kom (yayla evi) yolu, kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, kapanan yolların yeniden açılması için çalışmalarına devam ediyor.
 
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kars'ta 25 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan yollarda il özel idaresi ekiplerince karla mücadele çalışması yürütülüyor.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.