Doğu'da çok sayıda yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor

Doğu'da çok sayıda yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor

Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te kar yağışı ile tipi nedeniyle 776 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili yağışı ile tipi nedeniyle Van'da 320 mahalle, Bitlis'te 152, Hakkari'de 194 ve Muş'ta 110 köyle ulaşım yapılamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kent genelinde 136 mahalle, 184 mezra olmak üzere toplam 320 yerleşim birimiyle halen ulaşım sağlanamadığı, ekiplerin koordineli olarak yol açma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu geçeceğinin tahmin edildiğini, akşam ve sabah saatlerinde buzlanma, don olayıyla pus ve yer yer sis beklendiği bildirildi.

Hava sıcaklıklarında 2 ile 4 derece düşüş beklendiği de ifade edilen açıklamada, yaşanabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlar uyarıldı.

Muş-Kulp karayolunun çığ nedeniyle hala kapalı olduğunu vurgulayan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Çatak ayırımı Bahçesaray karayolunda yine kar yağışı, tipi ve çığ düşmesi sonucu ulaşımın yapılamadığını belirtti.

Karla mücadele ekiplerinin her iki yolda aralıksız çalışma sürdürdüğünü aktaran yetkililer, ekiplerin, yolları hava şartlarının olumlu sürmesi durumunda kısa sürede ulaşıma açmayı planladığını kaydetti.

- Bitlis

Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kar yağışı ve tipi nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 152 köyle ulaşım sağlanamadığını bildirdi.

Sönmez, "Köy yollarını ulaşıma açmak için 10 ekip ve 43 araçla karla mücadele çalışması yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için köy yollarını en kısa sürede ulaşıma açacağız" diye konuştu.

Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç da kent merkezinde kar kalınlığının 178 santimetre olarak ölçüldüğünü belirterek, vatandaşlardan çığ tehlikelerine karşı duyarlı olmalarını istedi.

Saraç, soğuk hava nedeniyle don olaylarının yaşanabileceğini ifade ederek, kente 4 metre 78 santimetre kar yağdığını bildirdi.

Karayolları ve belediye ekipleri kent merkezi ve bağlantı yollarında karla mücadele çalışması yürüttü.

- Muş

İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 110 köy ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin sabah itibariyle ulaşıma kapanan köy yollarından temizleme çalışmalarına başladığını anlatan Yentür, akşama kadar kapalı olan 110 köye büyük ölçüde ulaşım sağlayacaklarını belirtti.

Muş-Kulp karayolunun Kozma Dağı'nda çığ düşmesi sonucu şu anda ulaşıma kapalı olduğunu dile getiren Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu da karla mücadele ekibinin bölgede çalışmalarına devam ettiğini ifade etti.

Hakkari'de ise 50 köy ve 144 mezra yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.