Doğu'da 52 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor

Doğu'da 52 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi sebebiyle 52 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van, Bitlis ve Hakkari'de 52 yerleşim yeriyle halen ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, önceki hafta kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yolu ulaşıma kapanan mahalle yollarından bir çoğuna, yaklaşık 150 araç ve 450 kişilik ekiple başlatılan çalışmalar sonucunda ulaşıldığı bildirildi.

Açıklamada 5 mahalle 25 mezrada ekiplerin çalışma sürdürdüğü belirtilirken, hava şartlarının elverişli olması durumunda kısa sürede bu yolların da tekrar ulaşıma açılacağı kaydedildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, akşam saatlerinde aralıklı kar yağışlı geçmesinin tahmin edildiği belirtilerek, buzlanma, don, pus ve yer yer sis hadisesi beklendiği aktarıldı.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediği ifade edilen açıklamada, buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise Van-Çatak ayırımı Bahçesaray karayolunun tipi ve çığ nedeniyle halen ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, yolun açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi.

- Bitlis ve Hakkari

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez de kar ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 12 köy yolunun halen ulaşıma kapalı bulunduğunu, buralarda 10 ekip ve 43 araçla çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Sönmez, bugüne kadar ekiplerin hava şartlarından dolayı kapanan 11 bin 74 kilometrelik yolda karla mücadele çalışması yaptığını belirterek, kapalı köy yolların kısa sürede açılmasının planlandığını vurguladı.

Hakkari'de ise 1 köy ve 9 mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.