Doğu'da 248 yerleşim yerinde ulaşım sağlanamıyor

Doğu'da 248 yerleşim yerinde ulaşım sağlanamıyor

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de kar yağışı ve tipi, 248 yerleşim yerinde ulaşımın aksamasına neden oldu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece en düşük hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Muş'ta 22, Bitlis'te 20, Hakkari'de 17 ve Van'da 13 derece ölçüldü.

Van'da bugün ve yarın havanın parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve akşam saatlerinde buzlanma, don, pus ve yer yer sis, pazar günü de kar yağışı bekleniyor.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van-Çatak ayırımı Bahçesaray karayolunun, tipi ve çığ nedeniyle ulaşıma kapalı olduğunu bildirdi. Yetkililer, yolun açılması için ekiplerin çalışmalarına aralıksız devam ettiği belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada ise kent genelinde 22 mahalle ve 47 mezra olmak üzere 69 yerleşim birimiyle halen ulaşımın sağlanamadığı, ekiplerin yol açma çalışmalarını koordineli sürdürdüğü kaydedildi.

- Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kar yağışı ve tipi nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı 65 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğunu, buralarda 10 ekip ve 43 araçla çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç ise vatandaşları don olaylarına karşı uyardı.

Karayolları ve belediye ekipleri, kent merkezi ve bağlantı yollarında karla mücadele çalışması yapıyor.

- Muş ve Hakkari

Muş İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, merkez ve ilçelere bağlı 56 köy yolunda ulaşım sağlanamadığını bildirdi.

Ekiplerin ulaşıma kapanan köy yollarındaki çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Yentür, "Bugün akşama kadar Üçevler grubunda bulunan 9 köy hariç diğer kapalı yolları açmayı hedefliyoruz" dedi.

Karayolları 113. Muş Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu, şehirler arası tüm yolların açık olduğunu, karla mücadele ekibinin tuzlama ve genişletme çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise ekiplerin şehir merkezindeki ana cadde ve ara sokaklarda biriken kar yığınlarını kamyonlarla şehir dışına taşıdığını belirterek, "Vatandaşların cadde ve sokakları rahat kullanması için tuzlama çalışmaları da yapılıyor" diye konuştu.

Hakkari'de ise 11 köy ve 47 mezra yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.