Doğu'da 184 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı

Doğu'da 184 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te 184 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te 184 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan olan kar yağışı ve tipi yüzünden 93 mahalle yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü de bugün parçalı bulutlu seyredecek havanın, yarından itibaren yerini aralıklarla kar yağışına bırakacağını ve hava sıcaklığında da 8 derecelik bir düşüş beklendiğini bildirdi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise ulaşıma kapanan Van-Bahçesaray karayolunda çalışmaların sürdüğünün aktardı.

Hakkari'de ise 3 köy ve 4 mezra ile ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü kentte, kapalı olan 3 köy ve 4 mezranın da yolunun bugün açılabileceği bildirildi.

Muş'ta da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 39 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, il genelinde 39 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirerek, ekiplerin ara vermeden yol açma çalışmaları sürdürdüğünü söyledi.

Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu ise, Kozma Dağı'nda 2 gün önce çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanan Muş-Kulp karayolunda karla mücadele çalışmalarına yeniden başladıklarını belirterek, "Yoğun çalışmalar neticesinde yolu en kısa sürede yeniden ulaşıma açacağız" dedi.

Bitlis'te de kar ve tipi nedeniyle 45 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek bugüne kadar 8 bin 633 kilometre karla mücadele çalışması yapıldığını kaydetti.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.