Doğu Anadolu'nun 6 ilinde 6 milyon fidan toprakla buluştu

Doğu Anadolu'nun 6 ilinde 6 milyon fidan toprakla buluştu

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde çoğunluğu sarı çam olmak üzere 6 milyon fidanı toprakla buluşturdu.

Türkiye'deki 27 Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde en fazla ağaçlandırma yaparak birinci olduklarını söyleyen Erzurum Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, fidanların yüzde 10'unun ilkbaharda, yüzde 90'ının ise sonbaharda dikildiğini belirtti. Fidaların tutma oranının ise yüzde 80'e yakın olduğunu hatırlatan Çetiner, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars'ta 2 bin 640 hektarda yeni ağaçlardırma sahaları yaparak Türkiye birincisi olduklarını bildirdi. Ağaç yönünden fakir olan Doğu Anadoluya kısa sürede ormanlar kazandıracaklarına işaret eden Muhammet Salih Çetiner şöyle konuştu:

"Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü, ağaçlandırma, toprak muhafaza ve ormanların rehabilitasyonu, mera ıslahı anlamında faaliyetlerin yoğun olduğu bir bölge. Bu yıl Erzurum Orman Bölge Müdürlüğüne 2 bin 200 hektar ağaçlandırma programı verildi. Erzurum ili ağırlıklı olmak üzere 6 ilde yeni ağaçlandırma tesis programımızı 2 bin 640 hektarda gerçekleştirerek Türkiyede 27 Orman Bölge Müdürlüğü içerisinde ağaçlandırmayı en fazla yapan Bölge Müdürlüğü olarak öne çıktık. Bizi Kayseri, Elazığ ve Şanlıurfa takip etti. Boş arazileri hazineden alarak veya meralarda vasıf değişikliği yaparak buralara sarı çam, meşe, badem, akasya, ailanthus, huş, kuşburnu, iğde, dışbudak, akça fidanları dikiyoruz. Bölgede yüzde 15 olan orman varlığını yüzde 26'lara taşımak amacındayız. Fidanları toprakla buluşturarak, toprağımızın yağış sularıyla dere ve çaylara akmasını önlüyoruz."

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.