Doğalgaz depolarımızı kullanın

Doğalgaz depolarımızı kullanın

Enerji alanında Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin geliştirilmesi için yoğun gayretlerin olduğunu vurgulayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yuriy Boyko ile iki ülke ilişkilerinde muhtemel enerji yatırımlarını görüştü

Bakan Yıldız görüşmenin ardından, 'Karadeniz'de münhasır ekonomik sahalarımız var. O sahalarda inşallah beraberce iş yapabilme imkanlarını geliştirmiş olacağız' diye konuştu.

UCUZ KULLANIM

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yuriy Boyko ise, Ukrayna'nın mevcut doğalgaz depo kapasitesinin 30 milyar metreküp olduğunu belirterek, Türkiye'ye bu depoları kullanma teklifi yaptıklarını söyledi. Türkiye'nin doğalgaz depolama kapasitesi düşük olduğu için artan talebin karşılanmasında spot LNG alımı yapılmak zorunda kalınıyor. ucuza kullanabilir' dedi.

Türkiye ile Ukrayna'nın enerji alanında ortak sorunlar yaşadığını kaydeden Boyko, 'Her iki ülke, enerji kaynaklarındaki ithalatın azaltılmasını istiyor, kendi kaynaklarının bulup çıkarılmasına yönelik çalışmaları var. Şu anda iki proje üzerinde çalışıyoruz: Karadeniz sularından ortak doğalgaz çıkarma, Avrupa'dan daha ucuz fiyattan satın alınan gazın Ukrayna depolarında saklanarak daha uygun gaz fiyatına ulaşmak' dedi.

SAYAÇ PARASI ÖDENMESİN

Enerji Bakanı Taner Yıldız da aynı toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplarken, elektrik sayaçlarıyla ilgili kimsenin para ödememesini isteyerek, 'Vatandaşımız kesinlikle sayaç tutarı ödemesin, bu saatten sonra sayaç parası isteyen dağıtım şirketi varsa Tüketici Haklarını Koruma Derneği dava açmakta haklıdır' dedi. Elektrik sayaçlarının yenilenmesinde maliyeti kimin karşılayacağı tartışma konusu yaratmıştı.

Yeni Şafak