Doğal gaz yatırımı yapılabilmesi için çağrı

Doğal gaz yatırımı yapılabilmesi için çağrı

Reşadiye'de doğal gaz yatırımı yapılabilmesi için gerekli 2 bin 400 aboneye ulaşmak amacıyla vatandaşlar belediye hoparlörlerinden gün boyunca abone olmaya çağrılıyor.

Tokat'ın 11 bin 500 nüfuslu Reşadiye ilçesine doğalgaz yatırımı yapılabilmesi için gerekli 2 bin 400 aboneye ulaşmak amacıyla belediye hoparlörlerinden gün boyunca anons yapılarak vatandaşlar aboneliğe özendirilmeye çalışılıyor.

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinde doğalgaz getirilme sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014'te Tokat'ta yaptığı miting sırasında Reşadiyelilerin isteği üzerine başladığını söyledi.

Erdoğan'ın talimatıyla çalışmaları başlattıklarını dile getiren Erdem, "Doğalgazın getirilebilmesi için Bakanlar Kurulunun aldığı bir karar var. Bir yere doğalgaz götürülebilmesi için o yerdeki elektrik mesken abonelerinin yüzde 60'ının doğalgaz için ön abone olması gerekiyor. Daha sonra yatırım aşaması planlanıyor. Biz Reşadiye olarak ilk aşamadayız" dedi.

İlçede 4 bin 120 elektrik mesken abonesi bulunduğunu bildiren Erdem, bunun yüzde 60'ının 2 bin 400 olduğunu kaydetti.

"Şu ana kadar 2 bin 223 doğalgaz abonesine ulaştık. Yaklaşık 200 abone daha yaptığımız takdirde ilçe olarak üzerimize düşen sorumluluğu tamamlamış olacağız" diyen Erdem, 30 Kasım'da abonelik için sürenin dolacağını ifade etti.

Kaymakamlık ve belediye olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya çalıştıklarına dikkati çeken Erdem, "Belediye başkanımızla esnaf gezilerimizi yapıyoruz. Beli bir noktaya taşıdık. Reşadiyeli olan Milletvekilimiz Coşkun Çakır da gelişmeleri takip ediyor" diye konuştu.
 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.