Diyarbakır'da Peygamber Sevdası meydanlara sığmadı

Diyarbakır'da Peygamber Sevdası meydanlara sığmadı

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun, Diyarbakır'da düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğine on binlerce kişi katıldı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde, her yıl Peygamber Sevdalıları Platformunca "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed"(sav) konulu etkinliğe il dışından gelenler de katıldı.

Newroz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar kentin çeşitli noktalarından platform tarafından tahsis edilen, gönüllü vatandaşların araçlarıyla ücretsiz taşındı. Etkinliğe bölge illerinden de çok sayıda kişi katılırken, polis alanın etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı. Etkinliklere Mısır, Lübnan, Filistin, Moritanya, Irak, İran, Suriye ve Ürdün'den de davetlilerin katıldığı belirtildi. Etkinlik alanında kadınlar ve erkekler için ayrı bölümler oluşturulurken, büyük bir platform kuruldu.

ALANDA YÜZ BİNDEN FAZLA KİŞİ VARDI

Polis kayıtlarına göre etkinliğe yaklaşık 40 bin kişi katılırken, tertip komitesi yüz binden fazla kişinin alanda olduğunu söyledi. Nevruz Parkı'nda yapılan kutlamalara katılanlar dört ayrı güvenlik noktasında arandı. 

KÜRTÇE MEVLİT VE İLAHİLER OKUNDU

Nevruz kutlamalarından kalan fotoğraf ve afişler brandalarla kapatıldı. Etkinlik, saat 13.00'da, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı, platform üyelerinin konuşmalarıyla sürdü. 

"ÜMMET BİR OLURSA GÜÇLÜDÜR"

Etkinlikte konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yahya Oğraş, bölgesel sorunların çatışarak değil, sulh ile çözülmesi gerektiğini söyledi. Mezhep farklılıklarının düşmanlık nedeni olmaması gerektiğini belirten Yahya Oğraş, şunları söyledi: "Farklılıkların üstünlük taslamak için kullanılması kabul edilemez. Ümmetin her zaman olduğu gibi ittihat birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Ümmet bir olursa güçlüdür. Müslümanlar kardeştir. Farklılıklar üstünlük sebebi olmamalı, mezhep farklılıkları düşmanlıklar olmamalıdır. Hepimiz İslam ile şeref kazandık. Kürt ve Türk'e şeref veren aziz İslam'dır. Başımıza gelen musibetler İslam'dan uzaklaşmaktan kaynaklanıyor."

diyarbakir-da-on-binler-kutlu-dogumda-bir-araya-8365250_8299_m.jpg

MÜSLÜMAN KÜRTLERİN YÜREĞİNDEN İMANI SİLEMEZSİNİZ

Daha sonra konuşan Siyer Araştırmaları Vakfı Başkanı Mehmet Emin Yıldırım ise, geçen yıl yaptığı konuşmaya dikkat çekerek şunları söyledi:

"Ümmetin yetimleriydiniz, gururu oldunuz. Dilinizi yok saydılar. Sırtınızı Allah’a dayadınız. İnsanlık peygamber (sav) sevdasını sizden öğrenecek. Yüreklerinizdeki feryat ne kadar büyük olursa olsun, bunu yapacaksınız. Bir yıl içinde Silopi, Şırnak, Cizre’de, Diyar-ı sahabede evleriniz yıkıldı, hanelerinize ateş düştü. Evleri yıkıldığı halde Kur’an’ı başında taşıyan bu Müslümana kim ne yapabilir. Tüm zalimler sesimizi duysun. Vallahi siz Müslüman Kürtlerin yüreğinden imanı silemezsiniz. Öldükçe biz dirileceğiz. Analar bir Yasin kurban verdi, 10 Yasin doğuracak. Eğer bir olmazsak birer birer yok olacağız. Kimse birliğimizi bozamaz. Kalkalım, oturalım İslam diyelim."  

Programda geniş güvenlik önlemleri alınırken polis ekipleri etkinlik öncesi Nevruz Parkı'nda yaklaşık 5 saat bomba uzmanları ve köpeklerle arama yaptı.Yapılan konuşmaların ardından platformdan Kürtçe mevlit okundu. Daha sonra ise, Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahiler okundu.

 

Kaynak: AA, İha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum