Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum'a yoğun ilgi

Diyarbakır'da 'Kutlu Doğum'a yoğun ilgi

DÜ Rektörlüğü her yıl geleneksel olarak yaptığı bahar etkinlikleri kapsamında bu yıl 'Kutlu Doğum' programı düzenledi. Etkinliğe halk yoğun ilgi gösterdi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nin (DÜ) düzenlediği 'Kutlu Doğum' etkinliği halktan yoğun bir ilgi gördü.
DÜ’nün bahar etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Merhamet Peygamberinden Şefkat ve Hoşgörü Yansımaları’ konulu konferansa halk büyük ilgi gösterdi. DÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu tarafından konferansın verildiği 3 bin kişilik kongre merkezi dolunca konuşması sinevizyonla diğer salonlara sinevizyonla yansıtıldı.

DÜ Rektörlüğü her yıl geleneksel olarak yaptığı bahar etkinlikleri kapsamında bu yıl Kutlu Doğum'un merhamet konusu nedeniyle bir konferans düzenlendi. DÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’nın işbirliğiyle düzenlenen konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Programın yapılacağı kongre merkezindeki 3 bin kişi kapasiteli A salonu saatler öncesinde doldu. Üniversite yetkilileri yoğun ilgi karşısında Hatipoğlu'nun konuşmasını B salonuna sinevizyonla yansıttı.

Hatipoğlu, konferansta şunları söyledi: "Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in örnek kişiliğine bugün daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Onun şefkat ve merhameti, hayatının her döneminde açıkça görülür, merhametle dolu olan kalbi, hep iyilik için çarpardı. Kimseye bir kötülük dokunmasını, hiç kimsenin incinmesini istemezdi. Peygamberimiz, çok üzüntülü olduğu durumda bile sevgi ve merhamet dolu kalbi kimsenin cezalandırılmasına razı olmamıştır. 'Merhamet edenlere Allah da merhamet eder, siz yeryüzündekilere merhamet ediniz ki, göktekiler de size merhamet etsin' demiştir."
Dünya Bülteni