Diyarbakır okullarında Risale-i Nur yarışması başlıyor

Diyarbakır okullarında Risale-i Nur yarışması başlıyor

Risale-i Nur yarışmasına onbinlerce öğrenci katılıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyarbakır'da geleneksel hale gelen Risale-i Nur yarışmalarının 8.'si yapılacak. 

Hz. Süleyman Eğitim Vakfı (HASEV) tarafından düzenlenen yarışmaya her yıl binlerce öğrenci katılıyor. Diyarbakır ve bütün ilçelerinde düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrencilere önceden Diyanet yayınları arasında çıkan Risale-i Nur'dan bir kitap veriliyor. Sınav günü bu kitaplardan sorular soruluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği'nin 'olur'u ile düzenlenen yarışma sonucunda sıralamaya girenlere para ödülleri veriliyor.

Ailesini, vatanını, milletini seven

Vakıf tarafından Risale Haber'e yapılan açıklama şöyle:

Millî Eğitim Temel Kanununda da ifadesini bulan; yetişen neslin “millî, ahlakî, insanî, manevî ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan” bireyler olarak yetişmesi ve geleceğe hazırlanması ihtiyacı daima hayatiyetini koruyan bir husus olarak kendini göstermektedir.

Hasev Vakfı, bu hedefler doğrultusunda projeler geliştirmekte olup bu projeler kapsamında gençlerimize yönelik yurtiçi ve yurt dışı birçok etkinlik gerçekleştirmiş ve bu çalışmalarına devam etmektedir. Vakıfların sorumluluk alanı sınırları içerisinde bireylerin okuma hassasiyetlerinin artması için okuma alışkanlığının ilimizde istenilen seviyede olmadığı bu zamanda; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, Değerler Eğitimi kapsamında örnek davranışları tanıtmak ve kendine güven duygusunu geliştirmek, Okuma becerisinin geliştirilmesine katkı sağlayarak öğretimin kalitesini arttırmak, Etkili Düşünceyi Sağlamak, Milli, Manevi ve Kültürel Duygularımızı pekiştirmek ve Toplumun her kesimini özellikle gençliği bu anlamda donanımlı hale getirmek için Valilik ve Bakanlık Olurları ile Diyarbakır’ın 17 ilçesinde yarışma düzenliyor.

Onbinlerce öğrenci katılıyor

2012 yılında Peygamber Efendimizin (asm) Mucizelerini konu alan “Mü’cizatı Ahmediye (asm)” adlı eserden yapılan yarışmaya 3 bin,  2013 yılında yılında Namaz Risalesi adlı eserden yapılan yarışmaya 15 bin, 2014 yılında İman Hakikatlerini anlatan Meyve Risalesi adlı eserden yapılan yarışmaya 52 bin, 2015 yılında Gençlik Rehberi adlı eserden yapılan yarışmaya 25 bin, 2016 yılında kardeşliği ve birlikte yaşama duygularının pekiştirilmesini konu alan Uhuvvet Risalesi adlı eserden yapılan yarışmaya 30 bin, 2017 yılında 23.Söz adlı eserden yapılan yarışmaya 32 bin, 2018 yılında Diyarbakır ve Batman’da Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlamış olduğu Risale-i Nur Külliyatından Küçük Sözler, Ramazan, İktisat ve Şükür Risalesi ile Gençlik Rehberi adlı eserlerden yapılan yarışmaya 30 bin kişi katılmıştır.

2019 yılında ise Diyanet İşleri Başkanlığının yayınlamış olduğu, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yazdığı Risale-i Nur Külliyatından, Rahmet ve Şefkat ilaçları kitabından yarışma yapılacaktır.

hasev.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum