Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası hizmete açılıyor

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası hizmete açılıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak, 300 milyon lira tutarındaki Diyarbakır Havalimanı'nın yeni terminal binasının yapımı tamamlandı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin yurt dışına açılmasını sağlayacak olan Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası haftaya hizmete girecek.

Yapımına yaklaşık 2 yıl önce başlanan 300 milyon lira tutarındaki Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası tamamlandı. 

Devlet Hava Meydanları İşletmesi  (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasında incelemede bulunarak, havalimanı müdürü ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır Havalimanı'nda, bugüne kadar terminal binası ile apronun yetersiz olması nedeniyle yurt dışı seferlerinin, hac dönemi dışında düzenlenemediğini anımsattı.

 Diyarbakır'dan artık yurt dışı uçuşlarına başlanılacağını kaydeden Yıldırım, yılda ortalama 1 milyon 800 bin yolcu ağırlayan Diyarbakır Havalimanı'nın, yapımı tamamlanan tesisin hizmete girmesiyle yıllık 5 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağını vurguladı.

"Gelen turist sayısı artacak"

Bu yatırımın, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde tarihi surları yer alan Diyarbakır'ın yanı sıra Güneydoğu'nun da ekonomi ve turizm alanında gelişmesi için önemli altyapı hizmeti olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"İnşaat çalışmaların yüzde 99'u tamamlandı. Ufak tefek düzenleme ve temizlik işleri kaldı. İnşallah ay sonununu bulmadan açılışını yapacağız. Komşu ülkelerdeki şartların da düzelmesiyle sadece bölgeye değil, çevre ülkelere hizmet verecek merkez haline gelecek. Bu yatırım sayesinde gelen turist sayısı artacak. Bölge hem turizm hem de ekonomik açıdan canlanacak."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.