Diyanet'ten yardım kampanyası

Diyanet'ten yardım kampanyası

Diyanet'ten "şehit aileleri ve terör mağdurlarına" yardım kampanyası başlatıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şehit aileleri ve terör mağdurlarına yönelik yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, bütün iş adamlarını, sanayicileri, esnafı, sanayi ve ticaret odalarını, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, sanatçıları ve milletin her ferdini "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" isimli yardım kampanyasına destek vermeye davet etti.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle Güneydoğu'da terörden mağdur vatandaşlar, Bayırbucak Türkmenleri ile Suriyeli ve Iraklı mülteciler için başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" isimli yardım kampanyasına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığındaki toplantıda Görmez, hem maddi hem de manevi boyutları bulunan, ancak manevi kısmının daha önemli olduğu bir kampanyayı duyurmak için bir arada olduklarını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının milletin hayır elini birçok kampanyayla dünyanın muhtelif yerlerine ulaştırdığını belirten Görmez, Endonezya, Haiti, Afrika, Somali, Gazze, Arakan ve Pakistan gibi yerlere yapılan yardımları hatırlattı.

Görmez, "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" başlığıyla yeni bir kampanya başlattıklarını kaydederek, şehit aileleri, terör mağduru vatandaşlarla Türkiye'ye sığınan Bayırbucak Tükmenleri hakkında üç önemli çağrı yapacağını ifade etti.

Birinci çağrısının, şehitlerin aileleriyle ilgili olduğunu vurgulayan Görmez, "Bugün özellikle ve öncelikle şehit ailelerimizin yaralarını sarma zamanıdır. Onlar bizler için evlatlarını feda ettiler. Gelin hep birlikte milletçe biz onlara evlat olalım, dualarımızı onların dualarına katalım. Özellikle şehitlerimizin emaneti yavrularımıza sahip çıkalım. Kederli eşlerinin daima yanlarında olalım. Bize düşen, onların ardından bıraktığı emanetlere bu hayatı kolaylaştırmak, hayata tutunma ve ayakta kalma gücü aşılamaktır" diye konuştu.

- "Gelin, terörle örselenen ruhlarını birlikte tedavi edelim"

Görmez, ikinci çağrısının terörün mağdur ettiği vatandaşlara yönelik olduğunu dile getirerek, son günlerde evleri tahrip edilen kişilerin bulunduğunu, evleriyle şehirlerini terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Terörün çirkin yüzünün, bütün o bölgeleri yaşanmaz hale getirdiğine işaret eden Görmez, şöyle konuştu:

"Şimdi hep birlikte biz evsize ev, yuvasıza yuva olalım' diyoruz. Dünyadaki bütün mazlumlara sahip çıkan milletimiz, bugün terör mağduru vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacaktır. Gelin, terörle örselenen ruhlarını birlikte tedavi edelim. O kazılan çukurları hep birlikte şefkatli ellerimizle kapatalım, üzerine çiçekler dikelim. Evinden, yurdundan koptuğu için garipleşen bütün yüreklere milletçe dokunalım, kulaklarındaki silah seslerini hep birlikte unutturalım."

Görmez, üçüncü çağrısının da son günlerde şekilde olarak Türkiye'ye sığınan Bayırbucak Tükmenleriyle ilgili olduğunu belirtti.

Daha önce Suriye'den, Türkiye'ye sığınanların bulunduğunu hatırlatan Görmez, millet olarak ayrım yapmadan herkese kucak açtıklarını kaydetti.

Görmez, Türkmen Dağı'ndaki Bayırbucak Türkmenleri'nin önce kendi yurtlarını savunmak için mücadele ettiğini vurgulayarak, "Ancak son haftalarda içeriden dahili harici bombalamaların ardından pek çoğu bugünlerde sınırlarımızdan ülkemize hicret etmeye başladılar. Bugün onların da yaralarını sarma zamanıdır" dedi.

- "Cuma günü bütün camilerde yardım kampanyası düzenlenecek"

Devletin mutlaka bütün bu konularda üzerine düşeni yapacağına dikkati çeken Görmez, ancak aziz milletin birbirinin yaralarını bizzat sarması ya da sarmaya yardımcı olması ülkenin birliği, dirliği, kardeşliği ve geleceği için çok daha önemli olduğunu söyledi.

Görmez, "Buradan bütün iş adamlarımızı, sanayicimiz ve esnafımızı, sanayi ve ticaret odalarımızı, sendikalarımızı, sivil toplum örgütlerimizi, sanatçılarımızı ve milletimizin her ferdini 'Şimdi Yaraları Sarma Zamanı' isimli yardım kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum" dedi.

"Şimdi şehit ailelerinin yaralarını sarma zamanıdır" diyen Görmez, kampanya hakkında bilgi vererek, yardımların SMS yoluyla doğrudan banka hesaplarına havaleyle il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubelerinden yapılabileceğini açıkladı.

Görmez, doğrudan SMS ile yardım yapmak isteyenlerin "YARASAR" yazıp 5601 gönderebileceğini kaydetti.

Ayrıca cuma günü bütün camilerde bu maksatla yardım kampanyası düzenleneceğini duyurarak, bu haftaki hutbenin başlığının da "Şimdi Yaraları Sarma Zamanıdır" şeklinde olduğunu söyledi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.