Diyanet'ten IŞİD raporu: Haricileri akla getiriyor

Diyanet'ten IŞİD raporu: Haricileri akla getiriyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, IŞİD'le ilgili bir rapor hazırladı. Raporda, "IŞİD'in yaptıkları terör, bunları yapanlar da terörist" denildi.

 Tüm birimlere gönderilen rapor, camilerdeki hutbe ve vaazlarda kullanılacak. Raporda, "IŞİD'in İslam anlayışı"nın "haricileri" akla getirdiği vurgulanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı, "IŞİD terör örgütünün gücü, hedefi, taktik ve sloganları, faaliyetleri ve İslam anlayışı" gibi pek çok başlığın yer aldığı geniş bir rapor hazırladı.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun "IŞİD" başlıklı raporu ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm hizmet birimlerinin, IŞİD terör örgütünün İslam dinini olumsuz yönde etkileyen faaliyetleri kapsamında bilgilendirilmesi amaçlanıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'e sunulan raporda, IŞİD'in kuruluşu, gelişmesinin sebepleri, gücü ve eylemleri, hedefleri, taktik ve sloganları, İslam anlayışları ve Sünni alimlerin örgüte yönelik fetvaları yer alıyor.
Hazırlanan raporda yer alan bilgilerin, fetvalarda ve vaazlarda işlenmesi kararlaştırıldı. Camilerin yanında il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında, Kadın Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) etkinlikleri ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen pek çok programda IŞİD terör örgütünün İslam dinine zarar veren eylemlerine dikkat çekilerek, toplumun bu konuda aydınlatılması hedefleniyor.

RAPORUN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

"HARİCİLERİ AKLA GETİRİYOR"

Raporda, "IŞİD'in İslam anlayışına" yer verildi. Buna göre, IŞİD'in şu özellikleri dolayısıyla "haricileri" akla getirdiği vurgulandı:

"Selefi çizgide bir dini anlayışı benimseyen örgütün ele geçirdiği yerlerde şeriat hükümlerini uyguladığını iddia ettiği, türbeleri yıktığı, muhaliflerine karşı acımasız yöntemler kullandığı, bu yapılanmanın şiddeti amaçlarına ulaşmada araç olarak benimsemesi, katı zahiri din anlayışı, farklı anlayış ve gruplara tahammülsüzlüğü, kendisi dışındaki tüm kesimleri kesin bir şekilde dışlayıp kolayca tekfir etmesi, mürtet olarak nitelendirdiği grupların öldürülmesini bir hak olarak görmesi."

Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.