Diyanetten "İşarat´ül İcaz" için yeni hamle

Diyanetten "İşarat´ül İcaz" için yeni hamle

Diyanet İşleri tarafından basılan, Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin "İşarat´ül İcaz " adlı eserin dağıtımı yapıldı. Daha önce çok defa Diyanet'in bu işi göstermelik yaptığı üzerine iddialar ortaya atılmıştı.

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin Risale-i Nurlar içi devlet ve diyanet tarafından basılması arzusu yerine getirilmeye çalışılıyor. İstanbul Beykoz´da  Din görevlilerine ve camilere "İşarat'ül İcaz " adlı eserin dağıtımı yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basımı yapılan, Üstad Said Nursi´nin dev eseri İşaratül İcaz adlı eseri 134 adet cami kütüphanesine kazandırıldı. 

DiniAjans'ın haberine göre Teslim programına Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Iraklı alim İhsan Kasım Salihi , Kuran Kursu Öğreticileri ve Din Görevlileri katıldı.

Hz. Kur´an´ın hem içerik hem de edebi yönden mucize oluşunu gündeme getiren İşaratül İcaz, Üstad´ın Kur´an-ı Kerime vükufiyeti ve derinliğini gözler önüne seren önemli eserlerden biridir. Üstad, bu eseri yazarken materyalizmin kol gezdiği, dinin ve vahyin değersiz görüldüğü bir dönemde Kur´an´ın üstünlüğünü, Kur´an´ın insan eseri değil Allah eseri olduğunu ispat etmeye çalışıyor.2255043462138.jpg

Dağıtım Töreninde konuşan Beykoz Müftüsü Hüseyin Demirtaş “Mubarek Ramazan ayına giriyoruz. Ramazan ayı Kur´an ayıdır. Kur´a bize Rabbimizin bir lutfudur. Sorulara cevap, sorunlara çözüm sunan evrensel bir kılavuzdur.  Kur´an, Allah kelamıdır. Halık ile Mahluk arasındaki fark ne ise Allah kelamı ile insan kelamı arasındaki fark da o kadardır. İnsanlık için en önemli tehlikelerden biri de dünyevileşmedir.

Dünyevileşmenin temelinde materyalizm vardır. Yıllarca insanlığa materyalizmi bir değer olarak , bir dünya görüşü olarak anlattılar. Ateizmi  yani tanrısızlığı insanlığa süsleyerek anlattılar. İnsanoğlunu  rastgele ortaya çıkan ve türeyen  bir varlık olarak anlattılar.Evrimi bir gerçeklik olarak sundular. Tekamül ile evrimi birbirinden ayırmak gerekiyor. İnsan Yaratıcısından kopunca , kainat da  sahipsiz bırakılınca insan ve evren anlamsızlaştı. Materyalizm ve ateizm insanlığı tatmin etmedi. Bunun üzerine  Akıllı Tasarım ve Kainatın Ulu mimarı denilerek tanrıyı kabul eden bir felsefe doğdu. Adı Deizm..!  Bu felsefe Kainatın Yaratıcısı olan bir tanrı  olduğunu , insanın da kainatta eşsiz bir konumda olduğunu ifade etti. Ayrıca  akıl ve vicdanın  tanrı tarafından insana verildiğini ilan etti. Fakat bu anlayış vahyi kabul etmedi. Dinlerin insanlar tarafından üretildiğini, dinlerin çelişki taşıdığını gündeme getirerek peygamber ve kitap gerçeğini kabul etmedi.

2255270806321.jpg

İşte Üstad Said Nursi bu tehlikeyi fark ederek materyalizme cevap olsun diye Kur´anın üstün icazına,belağat ve fesahatına, içerik ve edebi tarzına değinen bu eseri kaleme aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı bir millet kurumu olarak , milletimize ışık ve rehber olan insanların eserlerini  ve hizmetlerini  insanımızla buluşturulmasına imkan sağlayan değişikliklere imza atan düzenlemeler yaptı. Biz de bu kapsamda bu güzel kitabın hem hocalarımızla hem de cami kütüphanelerinde cemaatimizle buluşmasını arzu ettik.”dedi

2255478776381.jpg

Bediüzzaman Said Nursi'nin çeşitli eserlerini Arapçaya çeviren Iraklı alim İhsan Kasım Salihi kısa bir konuşma yaparak kitap hakkında bilgi verildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum