Diyanetin ağır kusuru: İslamileştirme!

Diyanetin ağır kusuru: İslamileştirme!

Hürriyet yazarı İnce Diyanet İşleri'nin eğitimin İslamileştirilmesinde çok ağır kusuru olduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Hürriyet yazarı Özdemir İnce Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eğitim ve öğretimin İslamileştirilmesinde çok ağır kuru olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 4 Mart 1924 tarihinde kurulduğunu ve "Cumhuriyet Devrimi’nin bir kurumu ve kuruluşu" olduğunu hatırlatan İnce, kurumun çok ağır bir görev kusuru bulunduğunu ileri sürdü.

Ağır kusur olarak "eğitim ve öğretimin İslamileştirilmesi"ni sayan İnce, "DİB’in imam hatip okulu ve ilahiyat fakültesi mezunlarını, görev ve sorumluluğu gereği kendi kuruluşunda tutmak yerine, eğitim ve öğretimin İslamileştirilmesi politikasında bir dağıtım merkezi görevi yapmasını, aldığı personeli Milli Eğitim Bakanlığı’na aktarmasını üzülerek izliyorum.
Bu çok ağır bir görev kusurudur" dedi.

İnce, camilerin tarikatların etkisi altında olduğunu da iddia ederek, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurulmaması durumunda dinsel bir iş savaş çıkardı. Örnek: Tarikatları da dikkate alarak, şu anda, tarikatın etkisi altına girmiş her caminin birer derebeylik gibi davrandığını söyleyebiliriz. DİB, hoparlör ile ezan okunmasını bile disiplin altına alamıyor" ifadelerini kullandı.