Diyanet'in adını kullanarak dolandırıcılık yapıyorlardı

Diyanet'in adını kullanarak dolandırıcılık yapıyorlardı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın adı ile 30 binden fazla kişiyi dolandıran 31 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 8 ay boyunca yaptığı fiziki ve teknik takiple şüphelileri tespit etti.

Şüphelilerin "Diyanet İşleri Başkanlığından arıyoruz", "Hayır kurumundan arıyoruz" gibi bahanelerle 30 bin kişiye ulaşıp, dini kitaplar ile gül kokulu tesbih satarak 2 milyon liralık dolandırıcılık yaptığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin adreslerine operasyon

Siber polis, Adnan S.'nin liderliğini yaptığı şebekeye yönelik Bağcılar ve Bahçelievler'de bulunan çağrı merkezleri ve şüphelilerin kullandıkları çeşitli adreslere geçtiğimiz hafta baskın düzenledi.

Yapılan operasyonda, aralarında ünlü ilahi sanatçısı Mehmet S.'nin de olduğu 31 kişi gözaltına alındı.

Polis ekipleri, çağrı merkezinin de aralarında bulunduğu adreslere geçtiğimiz hafta yaptığı baskında 49 cep telefonu, 50 SIM kart, 66 dizüstü bilgisayar, 12 harddisk, 3 flash bellek, 8 hafıza kartı ile çok sayıda belge ve doküman ele geçirdi.

"Şebeke lideri ve yöneticileri tutuklandı"

Emniyetteki işlemleri önceki gün tamamlanan 31 şüpheli, Bakırköy Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden şebeke lideri olduğu iddia edilen Adnan S. ile şebeke yöneticileri olduğu ileri sürülen Emrah B., Birkan A. ve Fatime Sabriye Ö. tutuklandı. 26 şüpheli adli kontrol talebiyle, 1 kişi ise doğrudan serbest bırakıldı.

Şüphelilerin lüks yaşamları

Şüphelilerin elde ettiği paralarla şebeke lideri Adnan S.'ye 25 Eylül'de bir yatta lüks doğum günü kutlaması yapması ve yurt dışındaki eğlence merkezlerinde vakit geçirmeleri, sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüntülerle ortaya çıktı.

DHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.