Diyanet: Van'a da kurban vekalet edilir

Diyanet: Van'a da kurban vekalet edilir

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, istyen vatandaşların kurban vekaletlerini Van ve Afrika için de yapabileceklerini söyledi.

Görmez, ''Kendi ailesi için bir kurban kesen her kardeşimiz, bir kurbanını da eğer istiyorsa Afrika'daki insanlara, eğer istiyorsa Van ve Erciş'teki depremzede kardeşlerimize ve bilhassa oralardaki bütün köylere dağıtılmak üzere emanet edebilir'' dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirdiği kurban bağışı kampanyasında toplanan bağışlarla alınacak kurbanların kesimi ve kurban organizasyonu için Afrika ülkeleri başta olmak üzere 11 ülkeye görevlilerin gönderilmesi dolayısıyla başkanlık bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Başkan Mehmet Görmez, başkan yardımcıları Mehmet Emin Özafşar, Hasan Kamil Yılmaz, TDV Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme katıldı.

Görmez, burada yaptığı konuşmada, TDV'nin yardımlar konusunda profesyonelleştiğini vurgulayarak, yapılan yardımların yerine ulaşmaya devam ettiğini ifade etti.

Kurban Bayramı vesilesiyle TDV'nin, vatandaşların vekaletle kurbanlarını sadece Somali'de değil, kıtlık içinde olan, zorluk ve sıkıntı çeken Afrika'daki Müslüman kardeşlerine ulaştırmaya karar verdiğini anlatan Görmez, bugün hem Diyanet İşleri Başkanlığı hem TDV'de çalışanlardan oluşan 40 kişinin, Afrika ülkelerine dağılacağını bildirdi. Görmez, toplam 18 Afrika ülkesinde emanetlerin yerine ulaştırılacağını vurguladı.

18'i Afrika'da olmak üzere 40 ülkede görevlilerin organizasyonlar yapacağını, ayrıca yurt içinde de kurban kampanyasının sürdüğünü anlatan Görmez, ''Birinin yerinde olmak ister misiniz diye sorarsanız ben bu arkadaşlardan birinin yerinde olmak isterdim. Gidip Afrika'da açlık çeken insanların ihtiyacını gidermek için, vatandaşlarımızın verdiği kurbanları orada kesmek için yardımcı olmak gerçekten çok şerefli, çok onurlu, güzel bir görev'' diye konuştu.

Kurban kampanyasının yurt dışında ve yurt içinde olmak üzere 2 gruba ayrıldığını belirten Görmez, şöyle konuştu:

''Bir kısmı 40 ülkede, 18'i Afrika olmak üzere, kesim olacak. Yurt içinde de müftülüklerimizle koordineli olarak başta Van ve Erciş olmak üzere... Arkadaşlarımız Van ve Erciş'te de Et ve Balık Kurumu ile görüştüler, entegre tesisleri hazır halı getirdiler. Vatandaşlarımızın vekaletle kurbanlarını buralarda keserek yerine ulaşmasını sağlayacağız. Benim çağrım şu; Bu sene vatandaşlarımıza, kendi ailesi için bir kurban kesen her kardeşimiz, bir kurbanını da vekaletle eğer istiyorsa Afrika'daki insanlara, eğer istiyorsa ki Van ve Erciş'teki depremzede kardeşlerimize ve bilhassa oralardaki bütün köylere dağıtılmak üzere emanet edebilir.''

Görmez, konuşmasının sonunda yurt dışında görev alacaklara da teşekkür ederek, hayırlı yolculuklar diledi. Başkan Görmez, daha sonra görevlilerle fotoğraf çektirdi.

HABER7