Diyanet Vakıf-Sen: Ayasofya cami olmalı

Diyanet Vakıf-Sen: Ayasofya cami olmalı

Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi: "Müzeye dönüştürülen Ayasofya bir an önce cami olarak ibadete açılmalı"

Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, “Geçmişte kilise halindeyken Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilmesine rağmen daha sonra müzeye dönüştürülen Ayasofya'nın bir an önce cami olarak ibadete açılmasını istiyoruz" dedi.

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi tarafından 2008 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısı ile Diyanet çalışanlarının sorunları dile getirildi.

Yaşanan sıkıntılar konusunda bilgiler veren Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, "Camiler Kâbe’nin birer şubesi konumundaki Allah'ın evi, din görevlileri de camileri tamamlayan ve dini tebliğ görevleri nedeniyle Peygamberimizin (SAV) varisleridir. Bu nedenle camiler kadar din görevlilerine de gerekli değerin verilmesi gereklidir" dedi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İstanbul Ayasofya Müzesi'nin durumuna da değinen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, "Geçmişte kilise halindeyken Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilmesine rağmen daha sonra müzeye dönüştürülen Ayasofya'nın bir an önce cami olarak ibadete açılmasını istiyoruz. Çünkü bizler bunu bir an önce yapmazsak, başkaları burayı kiliseye dönüştürme çabası içindeler. Bizler Diyanet Vakıf-Sen olarak bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

Milli Gazete