Diyanet Vakfı'ndan İyilik günü iyilik haftası teklifi

Diyanet Vakfı'ndan İyilik günü iyilik haftası teklifi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 13 Mart'ın "Dünya İyilik Günü" olarak kutlanması için İslam İşbirliği Teşkilatına başvurdu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kuruluş tarihi olan 13 Mart'ın içerisinde yer aldığı haftayı, "İyilik Haftası" olarak belirleyen TDV, bu günün dünya çapında kutlanması için harekete geçti.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Iyad Ameen Madani'ye bir mektup gönderek, 13 Mart'ın "Dünya İyilik Günü" olarak teşkilatın ajandasında yer almasını istedi.

Palakoğlu, mektubunda yoksulluğu ve insanların fakirliğin pençesine düşme riskini azaltmak için projelere ve durumu iyi insanların hayırseverlik duygularını canlandıracak, herkesi iyiliğe yönlendirecek bir güne ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekti. 

"Siyasetin iyilikle buluşmasının bir örneği gösterilebilir"

Palakoğlu, mektubunda şunları belirtti:

Siyasette daha kapsayıcı bir üslubun o güne has kullanılması sağlanabilir. Siyasetin iyilikle buluşmasının bir örneği gösterilebilir. Bireylerin farklılıkları yanında, benzerlikleri dile getirilerek farklılıkların zenginlik olduğu üzerinde durulabilir. Uluslararası ve yerel STK'lar üzerinden konuyla ilgili bilinçlendirme faaliyetleri yapılarak kamuyu bilgilendiren ve toplumu iyiliğe yönlendiren çalışmalar ortaya konabilir. Bu gün vesilesiyle toplumu rahatsız eden ve zararına olan hırsızlık, haksızlık, gasp gibi olayların önünü almak için politikalar geliştirilmesi için uyarıcı çalışmalar yapılabilir. Gelecek nesillerin barış içinde ve güvenli bir şekilde yaşaması için şimdiden önlem alarak projelerin hayata geçirilmesi elzemdir. Dünya İyilik Günü'nün kutlanması insanlar, toplumlar ve ülkeler arasında bir iyilik zincirinin oluşmasına vesile olacaktır. Bu sebeple bu güne İslam İşbirliği Teşkilatı'nın ajandasında yer vermenizi sizden istirham ediyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.