Diyanet, Risale-i Nur'un diğer eserlerini de basacak

Diyanet, Risale-i Nur'un diğer eserlerini de basacak

Başbakan da “devamı niyetiyle” demişti...

İlyas Koç'un haberi:

Diyanet İşleri Başkanlığı, Risale-i Nur Külliyatı’nın önemli eserlerinden İşârâtü’l İ’câz’ın baskısını yaptı

Örnek baskısı yapılan eser, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri’ töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edildi. Eserin seri baskısı ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

Diyanet tarafından basılması planlanan eserlerin yayımlanıp yayımlanmayacağına Din İşleri Yüksek Kurulu karar veriyor. Ancak istisna olarak Diyanet İşleri Başkanı’nın yayımlanmasında fayda gördüğü eserler, kurul onayı olmadan neşredilebiliyor. Diyanet kaynaklarından edinilen bilgilere göre İşârâtü’l İ’câz’ın basılmasına bizzat başkanlık makamı onay verdi. Bu kapsamda Risale-i Nur Külliyatı’nın diğer eserlerinin de basılabileceği ifade ediliyor.

Bediüzzaman Hazretleri, Emirdağ Lahikası’nda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Risale-i Nur’lara sahip çıkması gerektiğini şu cümlelerle ifade ediyor: “Siz mümkün olduğu kadar Diyanet Riyaseti’nin şubelerine vermek için mümkünse eski huruf, değilse yeni harfle ve has arkadaşlarımdan tashihe yardım için birisi başta bulunmak şartıyla yirmi otuz tane teksir etsin. Çünkü harici dinsizlik cereyanına karşı böyle eserleri neşretmek, Diyanet’in vazifesidir.”

Bediüzzaman Hazretleri, İşârâtü’l İ’câz’ı 1. Dünya Savaşı sırasında Van’da yazdı. Eserin birçok kısmı at üzerinde kaleme alındı. Üstad Hazretleri, yanında hiçbir kaynak eser ve kitap olmadan bu kitabı hazırladı. 60 cilt halinde kapsamlı bir Kur’an tefsiri olarak yazılması düşünülen bu eser tamamlanamadı. Aslı Arapça olan kitabı Bediüzzaman Hazretleri’nin küçük kardeşi Abdülmecid Nursi Türkçeye çevirdi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.