Diyanet Risale-i Nur'u basıyor onların umurunda değil

Diyanet Risale-i Nur'u basıyor onların umurunda değil

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin Altun

Risale Haber-Haber Merkezi

İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fahrettin Altun, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerini basmaya başladığı bir dönemdeyiz. Bu sembolik kazanım, Gülen hareketinin umurunda değil" dedi.

Sabah'tan Ali Değirmenci'ye konuşan Altun, yaşanan çatışmanın sivil toplum–devlet yahut hükümet çatışması olarak görmediğini, ortada net bir biçimde iktidar mücadelesi olduğunu söyledi.

Altun, "Bu durum, devletin gadrine yıllarca muhatap olmuş bir cemaat için meşru görülemez mi?" şeklindeki soruyu şöyle cevapladı:

"Devlet değiştikten, küçüldükten sonra bunun akla gelmesi kuşku uyandırıcı değil mi? Ülkenin ekonomik büyümesini, refah artışını, AK Parti'nin uyguladığı "hizmet siyaseti"ni geçtik. Allah aşkına Kürt meselesini çözme cesareti gösteren, bu noktada güçlü adımlar atan, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana karşımızda duran din-devlet gerilimini rehabilite eden bir hükümet iktidardayken bu faaliyetlerin yapılması akıl karı değil. Bu Türkiye tarihinde bir ilktir. Bakın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Bediüzzaman Said Nursi'nin eserlerini basmaya başladığı bir dönemdeyiz. Bu sembolik kazanım, Gülen hareketinin umurunda değil."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum