Diyanet Kutlu Doğum Programları 2016

Diyanet Kutlu Doğum Programları 2016

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 Yılının Kutlu Doğum Haftası programını belirledi. Kutlu Doğum Haftası bu sene toplumun her kesimini kucaklayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun tüm kesimlerine hitap edecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri planladı.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında bugün İstanbul'da Ayasofya Camii'nde Aşk-ı Nebi isimli sergi açılışı gerçekleştirilecek. Ankara ATO Kongre Merkezi'nde yarın düzenlenecek Kutlu Doğum Haftası Açılış Programı'nda Kur'an-ı Kerim tilaveti ve sinevizyon gösterisi yapılacak ve kaside okunacak.

Avrupa'da da 10 Nisan'da Fransa'nın Strazburg kentinde Kutlu Doğum Avrupa Açılış Programı organize edildi.


Sınırda Kutlu Doğum

Edirne'nin İpsala ilçesinde Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in de bulunacağı, Balkan ülkelerinden geniş katılımlı "Sınırda Kutlu Doğum" programı düzenlenecek.

Türkiye genelinde belirlenen bazı camilerde, bugünden itibaren 15 Nisan'a kadar "sabah namazı buluşmaları" gerçekleştirilecek. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt ve Van'da irşad programları organize edilecek.


"Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" sempozyumu

Samsun'da Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde 15-17 Nisan tarihleri arasında "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet Sempozyumu" yapılacak.

Sempozyumda, "Tevhid ve Vahdetin Ontolojisi", "İslam'da İhtilaf Ahlakı ve Tasavvuru", "Modernite Bağlamında Tevhid ve Vahdet", "21. Yüzyılda Tevhid ve Vahdetin İmkanı" konu başlıkları ele alınacak.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.