Diyanet kürtçe, Kuran-ı Kerim meali bastırıyor

Diyanet kürtçe, Kuran-ı Kerim meali bastırıyor

2009 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca üzerinde çalışılan Kürtçe meal projesi kamuoyuna sunuluyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, kürtçe, Kuran-ı Kerim meali bastırıyor. 2009 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı'nca üzerinde çalışılan Kürtçe meal projesi kamuoyuna sunuluyor.

Kürtçe olarak çevrildikten sonra kolektif olarak bir heyet tarafından incelenerek basılması düşünülen meal hakkında ilahiyat fakülteleri, diyanet bünyesindeki Kürtçe bilen din adamları ve çevirmenler toplantılar yaptı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki din görevlilerinin de katkı sunduğu mealin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılmasıyla ilgili 3 Nisan 2015 tarihinde ihale onayı verildi. Eserin onaydan geçmesi nedeniyle acil olarak bastırılması kararlaştırıldı. 8 Nisan 2015'te basım ihalesi gerçekleştirilecek. Nisan ayı sonuna kadar basımı tamamlanacak. Kuran mealinin, tüm diyanet kitapçıları, cami ve müftülükler aracılığıyla ülke geneline yayılması amaçlanıyor.

KÜRTÇE BİLEN İLAHİYATÇILAR GÖZDEN GEÇİRDİ

Türkiye'deki farklı sivil toplum kuruluşları, vakıf ve dernekler tarafından çıkarılan Kürtçe meallerin dışında Diyanet İşleri Başkanlığı ilk kez resmi Kürtçe Kur''an çalışmaları tamamlıyor. Bugüne kadar çeşitli kişilerce hazırlanan Kürtçe Kur''an meallerinde problemler tespit eden Diyanet İşleri Başkanlığı geniş katılımlı ilmi etüdlerle hazırlanan bir eser çıkartacak. Özellikle Güney Doğu ile Doğu Anadolu olmak üzere Türkiye genelinde dağıtımları yapılacak eser Kürtçe'yi iyi konuşup yazabilen din adamları tarafından da incelendi. Hac ve umreye giden Kürt vatandaşlara da verilecek olan eser, geniş açıklamalı meal-tefsir formatında olacak. Kürtçe'nin farklı lehçeleri göz önünde bulundurularak hazırlanan eser, herkesin anlayabileceği kolaylıkla okuyabileceği üslupla çevrildi.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.