Diyanet kamu spotlarıyla ailenin önemine dikkat çekti

Diyanet kamu spotlarıyla ailenin önemine dikkat çekti

Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında ailenin önemine dikkat çeken kamu spotları hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Hazreti Peygamberin doğumu münasebetiyle düzenlenen 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının yıl ki teması “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlendi

Başkanlık bu kapsamda ailenin önemine dikkat çeken kamu spotları hazırladı.

Sosyal medya platformlarında yayımlanan videolarda teknolojinin aile bağlarına etkisi vurgulandı.

"Telefonun değil, eşinin yüzüne bak!" başlıklı videoda, bir kadının oturarak telefonla meşgul olan ve kendisiyle iletişimde bulunmayan eşine, çay ve kek getirdiği görülürken, eşinin telefonuna "Birazda eşinle ilgilensen' mesajının geliyor. Mesajın gelmesi üzerine ikilinin iletişime geçtiği görülüyor.

Telefonun değil eşinin yüzüne bak

Videonun sonuna doğru arka fondaki seste, "Sanal mutlulukları geride bırak. Önemli olan gerçek hayatta mutlu olmak. Telefonun değil eşinin yüzüne bak." sözleri duyuluyor.

Online oynama onunla oyna

Bir başka videoda ise babasıyla birlikte parka gelen bir çocuk kaydıraktan kayıp salıncağa biniyor. Çocuğun babası ise telefondan oyun oynuyor. Yandaki başka bir baba çocuğu üzgün görünce oyun oynayan babanın yanına gidiyor ve çocuğunu işaret ediyor. Çocuğunun üzgün gören baba, yaptığı hatayı fark edip yanına gidiyor. Ardından, "Gerçek mutluluk onun yanında. Sanal dünyada arama. Online oynama onunla oyna." mesajı veriliyor.

Fenomen olma, iyi ebeveyn ol

Bir diğer videoda da iki annenin görüntülü görüşmesine yer veriliyor. Çocukları oyun anneler, takipçi arttırma yollarını tartışırken bir anda çocuklarının gözlerinin önünde kaybolduklarının farkına varıyor ve "Sanal hayatta takipçilerin artarken gerçek hayatta azalmasın. Fenomen olma, iyi ebeveyn ol!" mesajına yer veriliyor.

Hesap açma, ailene kucak

Tüm aile bireyleri telefonla oynayan bir diğer videoda ise kız çocuğu, oyuncak bebekle oynuyor. Sosyal medya hesabı açmaya çalıştıkları görülen anne ve babanın bu durumu üzerine şu mesaj paylaşılıyor: "Gerçek mutluluk orda. Hesap açma, ailene kucak aç!"

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.