Diyanet eski Başkan Yardımcısı Yılmaz: Sosyal medya mürşidleri yetiştirmeliyiz

Diyanet eski Başkan Yardımcısı Yılmaz: Sosyal medya mürşidleri yetiştirmeliyiz

İrşad vasıtası ve araçlarını günümüz şartlarına uyarlamalıyız. İnsanlar sosyal medyayı çok kullanıyor

Sabahaddin Zaim Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Diyanet İşleri eski başkan yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil Yılmaz, "Şu anda sosyal medya bir mürşid durumuna geldi. Biz de sosyal medya mürşidleri yetiştirmeliyiz" dedi.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde "İslam ve İrşad" konulu "16.Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan Sempozyumun açış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzar yaptı.

Peygamberimizin Müslümanlar için rehber, rol model olduğunu belirten Abuzar, “O bizim için ilk örnek, yaşayan canlı Kur’an’ımız, dünya ve ahiretimizin huzur kaynağıdır. Onun her bir sünneti, her bir hadis-i şerifi yolumuzu aydınlatan birer fener gibidir. Peygamberimiz, söylemleri ve fiilleriyle bizleri aydınlatmıştır" şeklinde konuştu.

ŞU ANDA SOSYAL MEDYA BİR MÜRŞİD DURUMUNA GELDİ

Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da konuşmasında, sosyal medyadaki irşad faaliyetlerine dikkat çekti.

YIlmaz, “İrşad, manevî dünyamızı şekillendiren en önemli eğitim metodudur. Görsel ve dijital medya bizim dünyamızı mamur etme yerine ifsad ediyor. Şu anda sosyal medya bir mürşid durumuna geldi. Amacının dışında istimal edilen sosyal medya, bir tuzak halini almaktadır. Bizim ve çocuklarımızın bilinçaltına farkına varmadan yaşayış tarzımıza, örf ve adetlerimize muhalif duygu ve hareketleri yerleştirmektedir. Bireyler sosyal medya kullanırken başarılı olduğu durumlarda kendisinin vaz geçilemez olduğunu düşünürken diğer yandan ise aksi bir durumla karşılaştığı zaman ise tükenmişlik sendromuna düşmektedir. Ailemize çok dikkat edelim. Çocuklarımız kiminle arkadaşlık ediyor, internet kullanırken hangi sitelere giriyor. Bunlara dikkat etmeliyiz. İrşad vasıtası ve araçlarını günümüz şartlarına uyarlamalıyız. İnsanlar sosyal medyayı çok kullanıyor. Biz de sosyal medya mürşidleri yetiştirmeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum