Dışişleri bakanları Suriye konusunda mutabık

Dışişleri bakanları Suriye konusunda mutabık

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin evsahipliğinde gerçekleşen ve Sinirlioğlu'nun da katıldığı toplantıda "Suriye krizine son verilmesi için uluslararası ortak eylem gerektiği" konusunda mutabık kalındı.

BM 70. dönem Genel Kurul Genel Görüşmeleri sırasında ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin evsahipliğinde Suriye konulu dışişleri bakanları toplantısı düzenlendi.

Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun katıldığı toplantıya, İngiltere, Fransa, Almanya, Suudi Arabistan ve Ürdün dışişleri bakanları da iştirak etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'deki durum ve bu ülkede başarılı bir siyasi dönüşümün olası yollarını ele almak üzere toplanan bakanların, Suriye krizine son verilmesi için ortak uluslararası eylemin gerektiği yönünde mutabık kaldıklarını bildirdi.

Kirby, Kerry'nin toplantıda mevkidaşlarıyla ABD ve koalisyonun, Suriye'deki DAEŞ karşıtı operasyonların hızı ve yoğunluğunu artırmaya dönük son çabaları üzerinde konuştuğunu, Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını artırma kararı ışığındaki son gelişmeleri gözden geçirdiğini ve bundan sonra izlenmesi gereken yollar hakkında bakanların görüşlerini dinlediğini belirtti.

Toplantıda bakanların özellikle Suriye'deki çatışmaları sona erdirebilecek ve Suriyelilere Esed'siz barışçıl bir geleceği şekillendirme imkanı tanıyacak yenilenmiş ve güvenilir diplomatik ivmenin inşa edilmesine yönelik fikirleri tartıştığını kaydeden Kirby, toplantının katılımcılarının, diğer ortaklar da dahil olmak üzere BM Genel Kurulu sırasında bu toplantılara devam etmeyi kararlaştırdığını ifade etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.