Dışişleri bakanları İsrail'in 'uzlaşmaz tutumu' ile mücadele edecek

Dışişleri bakanları İsrail'in 'uzlaşmaz tutumu' ile mücadele edecek

Fas, Filistin, Ürdün ve Katar dışişleri bakanları, İsrail'in "uzlaşmaz tutumu" ile mücadele için atılacak adımlar konusunda koordine olmakla görevlendirildi.

Fas, Filistin, Ürdün ve Katar  dışişleri bakanlarının, İsrail'in "uzlaşmaz tutumu" ilemücadele için atılacak adımlar konusunda koordine olmaları konusunda görevlendirildiği bildirildi.

Fas resmi haber ajansı MAP'ta yayınlanan Kraliyet Divanı'nın yazılı açıklamasında, Fas Kralı 6. Muhammed'in, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihllalerine ilişkin  Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Katar Emiri Temim bin Hamad Al Sani ile telefonla görüştüğü bildirildi.

Liderlerin görüşmelerde, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı zamansal ve mekansal olarak bölme hedefiyle işlediği ihlalleri kınadığı belirtilen açıklamada, bu ülkelerin dışişleri bakanlarına İsrail'in "uzlaşmaz tutumu" ve uluslararası kararlara aykırı tavrı ile mücadele için atılacak adımlar konusunda koordine olma görevi verildiği kaydedildi.

Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Gerginlik pazar gününden bu yana devam ederken önceki sabah İsrail askerleri postallarıyla Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.