Diriliş'te tamamı yayınlanmayan zikir sahnesindeki detay

Diriliş'te tamamı yayınlanmayan zikir sahnesindeki detay

Diriliş Ertuğrul'un son iki bölümüne damga vuran zikir sahnelerinin dizide yayınlanmayan kısımlarının tamamı internette izleyici ile buluştu.

Sosyal medyada damga vuran zikir sahnelerinde, İmam Zeynel Abidin'in yazdığı Arapça kaside gönülleri coşturdu. Bir önceki bölümde Kelime-i Tevhid ile yapılan zikir son bölümde Peygamberimiz'e; salat, selam ve övgü ile tamamlandı.

TRT'nin izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un zikir sahneleri sosyal medyanın yeni gündemi oldu.

Dizide Osman Soykut'un canlandırdığı, ünlü İslam alimi Muhyiddin İbn-i Arabi'nin son bölümde Mescid-i Aksa'da yaptırdığı zikrin tamamı internette yayınlandı.

İbn-i Arabi'nin bir bölüm önce “Müslümanların namusu" dediği Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da kasideler eşliğinde yaptırdığı zikirde dikkat çeken detay ise okunan kaside..

Peygamber Efendimiz'in torunlarından olan ve son Halife Hz. Ali'nin vefatından iki yıl önce dünyaya gelen İmam Zeynel Abidin'in yazdığı kasidede, kutsal topraklardaki saba rüzgarlarının Peygamberimiz'e iletilmesi isteniyor.

Arapça kaside ile birlikte getirilen salavatlar eşliğinde tamamlanan ve tamamı internette yayınlanan zikir 7 dakika sürüyor.

 

 

Yeni Şafak/ Kübra Tokuş

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.