Diriliş Postası yazarı Ramazan Yaşar'dan bütün Nur cemaatlerine FETÖ muamelesi

Diriliş Postası yazarı Ramazan Yaşar'dan bütün Nur cemaatlerine FETÖ muamelesi

FETÖ'nün adını bile zikretmeyen Yaşar, Nur cemaatlerinin hepsini FETÖ gibi değerlendirdi

İsmailağa Dergahı’nın Şeyhi Mahmud Efendi'nin vefatında dair yazan Diriliş Postası Gazetesi yazarı Ramazan Yaşar, yıllarca Demokrat Parti ve CHP arasında sıkışan siyaset dünyasının 1970’de Müslümanların sesi olmak için yola çıkan Milli Nizam Partisi (MNP) ile tanıştığını söyledi.

Erbakan’ın siyasete girmesinin İskenderpaşa Dergahı Şeyhi Mehmed Zahid Kotku’nun (RA) talimatıyla olduğunu, Erbakan gibi Kotku’nun başka bir müridi olan Turgut Özal'ın da 1980 darbesinden sonra siyasete girdiğini belirten Yaşar, "MNP’den AK Parti’ye uzanan süreçte ve ANAP’ın Özal döneminde Nakşi Tarikatı İskenderpaşa Dergahı’nın çok büyük izleri ve desteği vardır. İskenderpaşa Dergah’ı Özal ve Erbakan gibi çok önemli iki mensubuyla, Türkiye’nin yönetimine ve siyasetine damga vurmuştur. Nakşi Tarikatı’nın diğer kolları da bu çizgideki partileri her zaman oylarıyla desteklediler."

BÜTÜN NUR CEMAATLERİNE FETÖ MUAMELESİ

Bu açıklamasından sonra sözü cemaatlere getiren Yaşar, Nur cemaatlerine "sözde" diyerek hakaret etti.

FETÖ'nün adını bile zikretmeyen Yaşar, Nur cemaatlerinin hepsini FETÖ gibi değerlendirdi.

Geçtiğimiz aylarda AK Parti Konya Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayan Yaşar'ın yazısında "Siyasette tarikatlara karşı “cemaat” yapılanmaları" altı başlığın kullandığı ilgili bölüm şöyle:

SAİD-İ NURSİ GİBİ ALİMLERİN MİRASI ÜZERİNE İNŞA EDİLEN BİRÇOK “SÖZDE” CEMAAT!

"1980’den sonra tarikatların yetiştirdiği önemli isimler karşısında iktidardan uzaklaşan partiler ve derin devlet bunlara karşı “cemaat” adı altındaki yapıları desteklemeye başladılar.

Said-i Nursi gibi alimlerin mirası üzerine inşa edilen birçok “sözde” cemaat, “siyasal İslamcı” diye yaftaladıkları MNP çizgisine oy vermedikleri gibi bu misyonu devam ettiren partilere karşı mücadele yürüttüler.

Günümüzde de AK Parti’yi Nakşi Tarikatı’nın en önemli kolları olan İskenderpaşa, İsmailağa, Menzil, Erenköy ve Yahyalı Dergahları desteklerken “sözde” cemaatlerin muhalefeti desteklemesi sürpriz değildir.

Tarikatlar hiçbir zaman makam, mevki ve devlet desteği beklemeden; İslam’a hizmet eden, Müslümanların haklarını veren partilere ve liderlere destek oldular.

Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi, güçlenmesi için atılan tüm adım ve girişimlerin altında da tarikatların desteklediği bu siyasi parti ve liderlerin imzası vardır.

Tarikatların asla devleti ele geçirmek gibi bir amaç ve hedefleri olmadı. Devleti kim yönetirse yönetsin onlarla kavga etmediler.

Ama adı “sözde” cemaat olanların devleti ele geçirmek, devleti yönetenleri devirmek için neler yaptığını 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye gördü!

Unutmayın ki, o gece bir tarafta sırtını İslam’a dayayan tarikat mensubu Müslümanlar, diğer tarafta sırtını emperyalist Haçlılara dayayan “sözde” cemaatin teröristleri vardı…

BU NASIL BİR GAZETECİ?

Ramazan Yaşar'ın FETÖ adını bile zikretmeden bütün Nur cemaatlerini itham etmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Gazeteci olan Yaşar, 15 Temmuz gecesi Bediüzzaman Hazretlerinin talebelerinin ve Nur cemaatlerinin nasıl tepki verdiğini görmezlikten geliyor.

O gece darbecilere karşı ayaklananlar arasında Nur talebeleri de vardı. Ve bunlardan bilinen en az üç Nur talebesi şehit olmuştu.

Bu kafa yapısıyla siyasete de soyunan Yaşar'ın millete nasıl hizmet edeceği de merak konusu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
20 Yorum