Diriliş Ertuğrul sayesinde satışlar arttı

Diriliş Ertuğrul sayesinde satışlar arttı

TRT'nin reyting kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un kostümleri yabancılar tarafından büyük ilgi görüyor. Kostüm firması, tarihi diziler sayesinde Bilecik'in Sögüt ilçesinde ürettiği kostümleri yurt dışına ihraç ettiğini belirtti. Geleneksel kostüm tasarımcıs

Son yıllarda televizyonlarda geçmişe ışık tutan dizilerin yayınlanması, tarihi kıyafetlere olan ilgiyi de artırmaya başladı. Tarihi diziler sayesinde Bilecik'in Sögüt ilçesinde ürettiği kostümleri yurt dışına ihraç ediyor.

Dizilerde oyuncuların giydikleri kıyafetleri sergileyen geleneksel kostüm tasarımcısı Orhan Kocaoğlu, dizilerin insanların geçmişe olan ilgilerini artırdığını söyledi.

Messi'ye Diriliş kostümü giydirmişlerdi
Kocaoğlu, Türkiye ve dünyada yayımlanan bir çok film, dizi ve reklam için kostüm tasarladıklarını ifade etti. Deri tasarımcılığı yaptıklarını, Hollywood ve Avrupa piyasasına ürünler gönderdiklerini anlatan Kocaoğlu, yurt dışındaki film şirketlerine de birçok iş yaptıklarını vurguladı.

Diriliş dizisinin işlerinin gelişmesinde çok büyük etkisi olduğunun altını çizen Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Günümüzde eskiye dönüş, eski kıyafetlerin günümüze modernize edilmesiyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Biz de bu işe öncülük yapan firmalardan biriyiz. Yurt içinde ve yurt dışında çalıştığımız projeler oldu. Messi'ye Barcelona'da Diriliş kostümü giydirdik. Reklamı yurt dışında yayınlandı. Araplardan büyük ilgi var. 200 milyon Arap, Diriliş dizisini izliyormuş. Ondan etkilenerek reklamda kullanmak istediler kostümleri. Bizden talep ettiler ve biz de buna karşılık verdik ve gittik Barcelona'da Messi'ye diriliş kostümü giydirdik."
Ünlü futbolcunun kostümü ilk gördüğünde şaşırdığını, "deri zırh" olarak nitelendirdiğini anlatan Kocaoğlu, reklamın yayınlanmasının ardından yurt dışında anlaşmalar yapmaya başladıklarını kaydetti.


Diriliş Ertuğrul dizisi işlerini genişletti
Kocaoğlu, dizilerin yurt dışında yayımlanması ve ilgi çekmesiyle kostüm ihracatı yapmaya başladıklarına işaret ederek, şunları söyledi:

"Son dönemlerde Avrupa'ya ihracat yapıyoruz. Sadece Diriliş, Osmanlı, Selçuklu değil Viking kostümleri de yapıyoruz. Avrupa'nın deriyle buluştuğu çağlardaki kostümleri üretiyoruz. Eski dönemle günümüzü harmanlayarak yeni tasarımlar üretip insanların kullanmasını sağlayacak forma getiriyoruz. Görsel medya çok önemli. Günümüzde diziler ayrı bir önem taşıyor. İnsanlar arasında kitap okuyanlar var ama izlemeyi halk olarak daha çok seviyoruz, dünyada da böyle. Türk dizileri dünyanın her yerinde oynuyor. Bunun da bir getirisi var. Dizilerle insanların algıları, yöneldikleri kıyafetler değişiyor."

"Börk'ün tasarımı Diriliş ile günümüze geldi ve milyon sattı. Dönem işlerine insanlar daha meraklı. Bunun nedeni de diziler."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.