'Diriliş Ertuğrul' Kut'ül Amare'yi andı

'Diriliş Ertuğrul' Kut'ül Amare'yi andı

Osmanlı ordusunun 101 yıl önce İngiliz askerlerine karşı elde ettiği şanlı zafer Kut'ül Amare, TRT 1'in reyting rekorları kıran dizisi Dİriliş Ertuğrul ekibi tarafından unutulmadı. Yapımcı Mehmet Bozdağ'ın...

Osmanlı ordusunun Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale'den sonra en büyük zaferi olan Kut'ül Amare Zaferi, dün 101. yıl dönümünde anıldı. Osmanlı ordusu, Bağdat'ı ele geçirmek isteyen İngiliz ordusunu Irak'ın Kut bölgesinde kuşatarak büyük bir zafer elde etti. 101 yıl önce sonuçlanan kuşatma sonrasında İngilizlerin 13 bin 309 askeri esir alındı.
"Sıcak kumlara kanla yazılan zafer"
Osmanlı'nın bu tarihi zaferini TRT 1'İn sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul da unutmadı. Dizinin resmi Instagram hesabı üzerinden yapılan paylaşımla, "Kahraman Mehmetçiğin çölün sıcak kumlarına kanıyla yazdığı Kut'ül Amare Zaferi kutlu olsun" ifadelerine yer verildi. Mehmet Bozdağ'ın imzasını taşıyan post binlerce beğeni ve yorum aldı.
Osmanlı öncesi dönemi tüm gerçekleriyle, kahramanca izleyiciye sunan ve yayınlandığı günden itibaren reyting rekorları kıran dizinin yapımcısı Mehmet Bozdağ'ın paylaşımına hayranları tarafından "Allah sizden razı olsun" yorumları yapıldı.
İşte dizinin resmi hesabından yapılan o paylaşım:

adsiz-073.png

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.